Smålänningar är palestinier!

Denna serie från 1981 har gått mig helt förbi men jag pluggade i Umeå då och hade ingen TV. Här omsetts Israel/Palestina-frågan ur ett svenskt perspektiv. Mycket intressant och bra.

Varend är Israel och Virdar är zionister. Passar utmärkt nu när Israel fråntar palestinier och araber deras rättigheter och blir nu officiellt andra klassens medborgare genom en ny lag igår. Och Israel blir också officiellt en apartheidstat. En fascistisk stat som ligger mycket nära nazismen. Folkmordet på palestinier har pågått och pågår sen 1948.

Öppet arkiv – Det finns inga smålänningar del 1-4

1948 beslutar FN dela Småland för att ge den urgamla och förföljda folkstammen virdarna, som en gång levt i Småland, ett eget land – Värend. Beslutet leder till inbördeskrig. Mer än 150 000 smålänningar tvingas fly till Östergötland, Västergötland och Skåne.

Finns Golan-bergen i Småland?


Zionisternas plan har hela tiden varit att ta över hela Palestina och planen var lagd redan i slutet av 1800-talet.

1896 publicerade den ungerske juden Theodor Herzl boken Judestaten och året efter organiserade han den första sionistiska kongressen i Basel i Schweiz. Rörelsens mål var ett judiskt nationalhem i Palestina. Genom ekonomiska bidrag från världens judar började judar utvandra från främst Europa till Palestina. Ett tusental jemenitiska judar migrerade även till området. Under den första aliyan 1881-1904 kom 30 000 judar till Palestina, under den andra aliyan 1904-1914 kom ytterligare 40 000 judar.

Under denna tid började också det arabisk-palestinska motståndet mot den sionistiska rörelsen att ta form, pådrivet av en rädsla att bli utdriven från eller marginaliserad från området.

Den 2 november 1917 utfärdades den s.k. Balfour-deklarationen där den brittiske utrikesministern Arthur Balfour lovade judarna brittisk hjälp att få ett eget land. Men britterna lovade också araberna att Palestina skulle bli en självständig arabisk stat efter första världskriget. Efter kriget blev istället Palestina ett brittiskt mandatområde under Nationernas förbund. Vid den första folkräkningen 1922 fanns 83 907 judar i Palestina, motsvarande 12,9 procent av befolkningen. Den stora invandringen fortsatte under 1920-talet och i augusti 1929 utbröt gatubråk mellan judar och araber där 133 judar och 87 araber dödades.

Under 1930-talet flydde alltfler judar från Europa och den ökade invandringen, 350 000 judar mellan 1930 och 1939, ökade spänningen mellan judar och araber. Under 1930-talet utfördes ständigt terrordåd mellan folkgrupperna. Spänningen ledde till att britterna 1939 skar ned den judiska immigrationen till ett minimum.

Den sionistiska gruppen Lehi (med ledare Abraham Stern) fortsatte med terrorattentat mot britterna även under kriget. Efter kriget, den 17 september 1948, mördade Lehi FN:s medlare Folke Bernadotte.

När andra världskriget var slut hade de flesta överlevande judar i Europa inget kvar att återvända till. Flera hundra tusen judar ville flytta till Palestina. Men britterna höll fast vid en minimal invandring och den judiska extremistgruppen Irgun började då utföra terrorattentat mot britterna.

Den 22 juli 1946 sprängde Irgun det brittiska högkvarteret i King David Hotel i Jerusalem och 91 personer dödades. Attentaten fortsatte och den 18 februari 1947 förklarade den brittiske utrikesministern Ernest Bevin att britterna hade för avsikt att lämna Palestina den 14 maj 1948. Förenta Nationerna lade fram en delningsplan där Palestina skulle delas mellan araber och judar med Jerusalem som en internationell zon. Den 29 november 1947 antog FN:s generalförsamling delningsplanen (FN:s resolution 181). Det var en plan som dock kom att omintetgöras året därpå.
Wikipedia – Israels historia

Och var zionisterna har fått 6 miljoner ifrån är i denna tidning från 1897. Ingen kan veta exakt hur många judar som kom till koncentrationslägren.
Högerklicka/Visa bild

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.