Dråp är det enda rätta!!

Alla vet att man ska ha hund i koppel! Han som hade sin amerikanska bulldog lös som dödade en man ska fällas för dråp! Ingenting annat!! Släpper man loss ett vapen finns ingen pardon enligt mig. Har man en sådan hund måste man ha pli på den. Det gäller alla explosiva hundar. Dessa s.k. kamphundar är oerhört starka. Han ska straffas även för att han hade hunden lös. En lös hund får bara vara i hundrastgårdar.

Kan man inte hantera en amerikansk bulldog ska man inte heller ha någon. Den är stor och har en käft utan dess like. Det går inte heller att låta någon annan passa en sådan hund då dom är ensamhundar, tyr sig till en person. Har man en hund av den kalibern så gäller munkorg.

Tyvärr måste nog hunden avlivas för den kan gå till attack igen.

När jag bodde i Hallunda ett par år och såg dessa snorvalpar oftast invandrare där hunden var ute och gick med husse. Dessa hundar var vapen för att folk skulle visa “respekt”. Jag såg även hur killar triggade hundar genom att anfalla gungor av bildäck.

Ung man död efter hundattack
En ung man har dött efter att ha blivit biten i halsen av en hund i Ljusnarsbergs kommun i Bergslagen. Han dog på platsen. Hundens ägare misstänks för vållande till annans död.

– Det råder ett strikt ansvar för att hantera sin hund och andra husdjur. Strikt ansvar innebär att det inte finns några undantag, utan ägaren är ansvarig för vad hunden gör, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen.

Den avlidne mannen hade sällskap av en annan man när hunden gick till attack utomhus vid 18-tiden på fredagen. Flera ambulanser ryckte ut, men den andre mannen klarade sig enligt polisen undan fysiska skador.

Hunden — som enligt obekräftade uppgifter till polisen är en amerikansk bulldog — kunde låsas in och omhändertas en stund efter angreppet.

Sveriges radio – Ung man död efter hundattack

Det här inlägget postades i Djuren, Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.