Burka-Niqab-Chador-Kihmar?

Ja, nu är det förbjudet att bära Burka och Niqab i Danmark och jag håller med. Vill ha det i Sverige också. Alla andra varianter är helt OK så länge man ser ansiktet.

När jag arbetade i Stockholm för ett antal år sedan på pendeltågsstationen kom “Mårran” (ur Mumindalen) mot mig. Det var mycket obehagligt och denna “Mårra” leddes av en annan kvinna för hon såg inte. Jag tänkte, kanske hon är blind eller har någon skada i ansiktet men efter det att har jag sett några till. Det är förfärligt!! Stackars kvinnor.

Denna variant är ju värre än Burka.

Nu när det är så varmt har jag också sett par där mannen i tunn tröja och jeans medan kvinnan har haft Khimar som är vanligast där jag bor. Mörkbrun överdel och underdel i en annan mörk färg. Hemskt att se. Varför kan inte kvinnorna åtminstone ha vita kläder i ett tunnare material.

I dag förbjuds burka och niqab i Danmark – demonstranter bär plaggen ändå
2018-01-08

Idag infaller förbud mot att bära bland annat burka och niqab på offentliga platser i Danmark. Den kontroversiella lagen har skapat stor debatt, och demonstranter kommer under dagen att klä sig i de förbjudna plaggen och vandra genom Köpenhamn.

Den 31 maj avgjordes frågan i danska folketinget, Danmarks motsvarighet till riksdagen. 75 personer röstade för förbudet mot att bära ansiktstäckande plagg, däribland niqab och burka, på offentliga platser. 30 personer röstade mot förslaget.

I dag träder den nya lagen i kraft, och den som bryter mot förbudet riskerar att bötfällas med 1 000 danska kronor, vilket motsvarar cirka 1 400 svenska kronor.

Motdemonstrationer att vänta
Samtidigt som demonstrationer mot förbudet sker kommer också hyllningsdemonstrationer till den nya lagen att äga rum, ordnade av organisationen Föreningen för frihet.

Martin Herniksen från Dansk Folkeparti, som arbetat aktivt för att få igenom den nya lagen, är kritisk till att polisen tillåter demonstrationer i niqab och burka.
– Självklart får man uttrycka sin åsikt och demonstrera, men det kan du göra utan att bära burka eller niqab, säger han till Danmarks radio.

Metro – I dag förbjuds burka och niqab i Danmark – demonstranter bär plaggen ändå

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kultur, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.