Venezuela och Per Hammarlund

Morgon-TV SVT idag diskuterades Venezuela och Per Hammarlund som är expert talade bland annat om hur Venezuela vill få tillbaka medborgare som flyttat till Chile genom att ge dom guldtackor.

Det är kris naturligtvis på grund av olika projekt som inte höll då bland annat att oljepriserna gick ner. Hammarlund sa också att det finns inga varor att handla och inflationen har rusat i höjden men han sa inte varför! Han sa också att det bästa är att införa dollar i landet under en kort period. Hahaha! Jomenvisst! Hans agenda är helt klar. En USA:s vänlig president vore det bästa.

Varför gör inte SVT egna undersökningar och inte blint litar på s.k. experter för dom flesta har en politisk agenda.

Det är inte trovärdigt när man utesluter det viktigaste!!

USA vill ha en USA-vänlig regering och inte en socialistisk därför satte USA in sanktioner som gjorde att Venezuela inte kunde importera livsmedel och läkemedel från USA och USA hotade andra länder om dom exporterade livsmedel/läkemedel det är det som är den egentliga krisen. Statskuppen har pågått sen Cháves blev omvald 2012 han dog 2013. Det som pågår nu är en s.k. ”slow” statskupp.

USA vill att hela Latinamerika ska styras av USA:s vänliga presidenter och regeringar och inga som helst socialistregeringar. USA hatar allt som har med socialism och kommunism att göra. USA vill också åt länder som är rika på naturtillgångar. USA:s CV är gediget. USA vill att hela världen ska styras genom USA som i sin tur styrs av Bilderberg-Group och AIPAC.

USA:s statskupper sen 1947

Kapacitet
USA:s försvarsmakt är unik i sin förmåga att använda militär makt över hela jordklotet. Man förfogar över ett flygvapen som både kan operera från hemlandet mot nästan vilken annan plats på jorden och har flygbaser runt om i världen. Vidare har flottan tillsammans med marinkåren möjlighet att operera med flyg från hangarfartyg samtidigt som markstridskrafter kan sättas in från havet. Den strategiska transportkapaciteten är överlägsen alla andra nationers, vilket gör att arméstridskrafter kan användas långt utanför hemlandet. Slutligen förfogar USA över världens näst största kärnvapenarsenal.

Wikipedia

När Chávez blev omvald 2012 och inte USA:s favorit Henrique Caprile som är utbildad och drillad i USA började Venezuelas bekymmer. Det som USA vill ha det tar dom förr eller senare. När Cháves dog och Nicolás Maduro blev vald blev det en stor besvikelse för USA. USA hade hoppats på en USA:s vänlig president. Henrique Caprile är dessutom av judisk härkomst vilket är ett plus förstås.


Henrique Capriles

Chávez valseger är en nagel i ögat på USA, som säkert hoppats på ett regimskifte, även om man legat lågt och bara sagt att man hoppas att valet går rätt till. Andra, som de auktoritära regimerna i Vitryssland, Kuba och Syrien som alla får köpa olja billigt av Venezuela, kan pusta ut.

Chávez fick 7,9 miljoner röster, motsvarande 54,8 procent. Capriles 6,4 miljoner röster, motsvarande 44,6 procent. Valdeltagandet var det högsta i landets historia, 81 procent.

Trots att Henrique Capriles lade sig mer i mitten än tidigare utmanare till Hugo Chávez och lovade att behålla de sociala satsningarna för de fattigaste, kan oron för om han verkligen menade allvar med det, ha spelat en avgörande roll. Under Chávez år har både fattigdomen och arbetslösheten halverats, barnadödligheten har gått ned kraftigt, och den så kallade deltagandedemokratin har gett tidigare marginaliserade grupper inflytande.
– Venezuela kommer aldrig att återvända till neoliberalism, deklarerade Hugo Chávez från presidentpalatsets balkong, inför tusentals jublande “chavistas” i röda skjortor.

SvD – Chávez valseger är en nagel i ögat på USA

Fler länkar i nedanstående.
SQ – USA:s sanktioner mot Venezuela
SQ – Cháves seger en nagel i ögat på USA
Fred nu – Venezuela – repris på Pinochetkuppen i Chile, 2017-07-29
USA:s globala makt

Ekonomi
Venezuela är ett oljeproducerande land vars ekonomi domineras av oljan (1/4 av landets BNP och 90 procent av exportinkomsterna), vilket gör landets ekonomi känslig för internationella konjunkturer; tillväxten i Venezuela är mycket beroende av landets förmåga att exportera olja till omvärlden, något som påverkar det politiska systemet och möjliga politiska reformer i Venezuela (oljeinkomsterna står för 50 procent av statsbudgetens inkomster). Det låga oljepriset under 2015 och 2016 har orsakat allvarliga ekonomiska bekymmer.

Under den internationella lågkonjunkturen som följde av Finanskrisen 2008 var Venezuela år 2010 det enda landet i Sydamerika med negativ ekonomisk utveckling (cirka -2 procent). Mellan 1998 och 2008 minskade fattigdomen från 48 till 28 procent, enligt statistik från Förenta Nationerna. Landet har även klättrat på index för mänsklig utveckling, och befann sig under 2010 på 58:e plats. Landet befinner sig på 176:e plats på den konservativa tidskriften Heritages “ekonomiska frihetsindex” år 2016. På korruptionsindex för 2017 befann sig Venezuela på 169:a plats (av 180) Venezuela är från och med 2006 en del av handelsblocket Mercosur.

Wikipedia – Venezuela

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.