Danius, Espmark och Englund återvänder till Svenska Akademien

Vilket jäkla skämt! Det går inte att bli av med den äckliga, slemmiga Horace! Jag har alltid tyckt att han är obehaglig! Det jag inte förstår, varför går dom tillbaka!? Är privilegierna så många och statusen viktigare att dom visar halsen för Horace? Han har ju verkligen fått vatten på sin kvarn. Sorgligt är bara förnamnet. Vad 17 ligger bakom detta? Måste man vara fulltalig för att bli av med honom? Något lurt är det.

Sara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund återvänder till Svenska Akademien, uppger Svenska Dagbladet.

Ledamöterna krävde att ledamoten Horace Engdahl skulle lämna Akademien – nu tvingas de vika sig för Engdahl.

”De tre avhopparna skämmer ut sig genom att detta misslyckade försök till maktspel”, skrev Engdahl redan när kravet ställdes.

Flera ledamöter har lämnat Svenska Akademien sen i våras. Inför sommaren fanns bara nio aktiva ledamöter kvar – det är inte tillräckligt många för att kunna välja in nya ledamöter. Det försatte Akademien i ett dödläge: För att nya medlemmar ska kunna väljas in krävs tolv ledamöter.

Vi är beredda att hjälpa till, säger Espmark till Svenska Dagbladet.

Expressen – Danius, Espmark och Englund återvänder till Svenska Akademien

Det här inlägget postades i Allmänt, Film, TV och Media, Kultur, Litteratur, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.