Myheritage – bygga släktträd

Myheritage annonserar mycket nu om att bygga sitt släktträd och hitta släktingar genom ett DNA. Det är inte gratis. Först måste du ha ett premiumkonto sen ett DNA-test genom topsning som kostar 815 kronor. För att hitta släktingar så måste dessa också ha DNA-test och ett premiumkonto. Hur troligt är det? Att få reda på vad ett Premiumkonto kostar måste du ge ut ditt personnummer först.

Myheritages huvudkontor ligger i Tel Aviv, Israel. Myheritage byggdes upp av Gilad Japhet, en israel och han är vd idag.

Myheritage skulle jag själv ALDRIG använda. Har du frivilligt lämnat ut ditt DNA och dessutom betalat för det ägs det av zionister i Israel och dom kan göra vad dom vill med det utan din vetskap.

Dom har köpt eller samarbetar med världens olika arkiv och sökfunktioner när det gäller släktträd. Även samarbete med FamilySearch, Billiongraves, 23andme (DNA-tester) och med EBSCO Information Services och många fler samarbeten.

Danmark har inlett samarbete och det är så jävla skrämmande.

Deras Sekretesspolicy är på 22 A4-ssidor. Och deras MyHeritage släktwebbplatser är på 25 A4-sidor. Vem 17 orkar läsa igenom dom. På vissa ställen krångligt att förstå och när det gäller tredjepart skriver dom att man måste godkänna och på ett annat ställe ger dom inte ut uppgifter. Man kan också begära att dom kasserar ens DNA. Nenenene…. Det tror jag inte för en sekund på! Om inte annat är det försent.

Matchningsteknologier

I december 2014 undertecknade Myheritage ett avtal med det danska riksarkivet för att indexera folkräknings- och församlingsposter från 1646-1930 (totalt 120 miljoner poster). Företaget översteg även 5 miljarder historiska poster i sin databas under 2014 och lanserade Instant Discoveries™, som gör det möjligt för användare att lägga till hela släktgrenar direkt till sitt släktträd.

Myheritage använder flertalet matchningsteknologier för släktforskning. Dessa inkluderar: Smart Matching, Record Matching, Record Detective, Instant Discoveries, Global Name Translation och Search Connect. Smart Matching används för att korshänvisa en användares släktträd med släktträd tillhörande andra användare. Funktionen tillåter användare att nyttja information om sin släkt, från andra, potentiella besläktade användare. Record Matches använder sig av ett liknande koncept, men där jämförs och matchas det mellan släktträd och historiska poster istället för andra släktträd.

Record Detective är en teknik som länkar besläktade historiska poster, baserat på information från en historisk post. Den använder existerande släktträd för att göra kopplingar mellan posten (till exempel ett döds- eller äktenskapsbevis). Instant Discoveries är en funktion som jämför användares släktträd med andra släktträd och poster och visar direkt en stor mängd ny släktinformation som har hittats i dessa källor, vilket kan läggas till som en helt ny gren i trädet. Global Name Translation ger användare möjlighet att söka efter en släkting på föredraget språk men motta historiska dokument innehållande deras släktingars namn på andra språk.

Search Connect är en funktion som annonserades av Myheritage i juli 2015 och som lanserades i november samma år. Funktionen indexerar sökningar utifrån metadata som: datum, platser, släktingar etc. och visar dem som sökresultat när andra har utfört liknande sökningar. Funktionen parar ihop användare som har utfört likartade sökningar för att skapa samarbeten.

DNA-tester erbjuds genom Myheritage tack vare samarbete med Family Tree DNA och 23andMe.

Family Tree Builder
Family Tree Builder är en kostnadsfri nedladdningsbar mjukvara som ger användare möjlighet att bygga släktträd, ladda upp fotografier, titta på diagram och statistik och mycket mer.

Mjukvaran är gratis att ladda ner, men precis som med Myheritages webbplats, utgår den från affärsmodellen freemium, där användare kan köpa Premiumabonnemang för att få tillgång till fler funktioner. Den nuvarande versionen av mjukvaran (Family Tree Builder 7.0) lanserades 2013 och innehöll nya funktioner som Record Matching, stöd för Unicode och ett nytt synkningssystem. Informationen i Family Tree Builder kan ses och uppdateras på Myheritages webbplats och i Myheritages mobilapp.

Vad samlar dom in:

Vilken personlig information samlar webbplatsen in från dig eller om dig?

Vi samlar bara in information som vi tror är nödvändig för våra legitima affärsintressen, bland annat för att kunna tillhandahålla tjänsten till dig. Här följer en lista över typer av personuppgifter vi begär, samlar in eller som du tillhandahåller:

i) Namn, kontaktinformation och betalningsinformation:
När du registrerar dig för tjänsten, frågar vi efter ditt namn, kön och e-postadress, samt födelseår och land. Födelseår registreras för att se till att du uppfyller villkoren med avseende på minderåriga användare. Användare som är minderåriga (under 13 år, och i vissa länder, under 14 år, och med avseende på DNA-tjänster, under 18 år) får inte använda webbplatsen, och användare som är minderåriga (under 18 år) måste få skriftligt medgivande av en förälder eller vårdnadshavare innan de får använda webbplatsen. Se De allmänna villkoren i detta avseende. Land registreras så att vi kan följa gällande lagar och förordningar i ditt hemland.

Dessutom behöver vi få information om din postadress, ditt telefonnummer samt betalningsinformation för att underlätta betalningar och gottgörelse för eventuella abonnemang eller inköp som du kan göra genom webbplatsen.

ii) Din släkt och övriga:
Du kan också registrera ytterligare personlig information om dig själv och andra i samband med din släktforskning på webbplatsen, till exempel genom att lägga till en bild till ett släktträd. Personlig information som anges i samband med skapandet av ett släktträd kan omfatta följande:
* Namn * Kön * Familjeförhållanden * Datum och platser för händelser (t.ex. födelse, dödsfall, äktenskap, skilsmässa, invandring, osv.)
* Foton, dokument, videofiler, ljudfiler och andra medier
* E-postadresser, adresser och kontaktinformation
med mera.

iii) DNA-prover, DNA-resultat och DNA-rapporter:
Genom att skicka in DNA-prover till oss och/eller DNA-resultat till webbplatsen, ger du oss en royaltyfri, världsomspännande licens för att använda dina DNA-prover, DNA-resultaten och de resulterande DNA-rapporterna och eventuella DNA-prover och/eller DNA-resultat som du lämnar in för någon person från vilken du har fått juridiskt tillstånd och de resulterande DNA-rapporterna, i den utsträckning som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsten till dig. Licensen du beviljar oss är inte evig och den är återkallande eftersom du när som helst kan ta bort dina DNA-resultat och DNA-rapporter permanent från webbplatsen och be oss förstöra dina DNA-prover.

DNA-relaterad information genereras och lagras på webbplatsen när du använder DNA-tjänster, antingen genom direkt inlämning av ett DNA-prov till MyHeritage eller genom att registrera DNA-resultat som genereras av en annan DNA-testningstjänst på webbplatsen.

………

Du bekräftar att du lämnar dina personuppgifter på egen risk och du förstår att om du laddar ner dina DNA-resultat: 1) kommer nedladdningen att skapa en kopia som inte skyddas av MyHeritas säkerhets- och integritetsinställningar. 2) nedladdningen och lagringen av dina DNA-resultat ska göras på egen risk och 3) MyHeritage har ingen kontroll över de nedladdade DNA-resultaten och är inte ansvarig för dig eller någon annan tredje part i samband med sådan nedladdning och / eller lagring.

Zionister har ALLTID en baktanke med allt vad dom gör. Skrämmande läsning! Dom vill ta över våra liv fullständigt. Jag begriper inte att folk går på det. Nu läste jag att det är 9 miljoner användare så att hitta sina avlägsna är knappast troligt. Men det otäcka är att t.ex. jag får reda på om min pappa är min pappa, min etnicitet, sjukdomar m.m.
Wikipedia – Myheritage

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Internet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.