Ambassadören är okunnig om historien

Israels nya ambassadör i Sverige Ilan Ben-Dov är okunnig men det är inte så konstigt för dom blir från småskolan lära att Israel är det enda rätta. Och att palestinierna är inkräktare och har ingen rätt till Palestina, det tillhör Israel.

– Det började med Olof Palme för 40 år sedan. Den utrikespolitiken har skapat en grogrund för antisemitism. Detta i kombination med Invånare med bakgrund i arabländer som tagit med sig en negativ synd på judar och Israel, är väldigt problematiskt.

Som exempel nämner Ilan Ben-Dov hovrättens beslut att inte utvisa en man som attackerat synagogan i Göteborg, med hänvisning till att Israel kan ha intresse i saken och att det därför finns anledning att tro att hans mänskliga rättigheter inte kan tryggas.

Hade du kunnat bo i Malmö?
– Jag är sionist. Vår plats och vårt hemland är Israel. Men alla måste själva få välja var de vill bo. Om de vill leva i Brooklyn eller i Malmö eller i Israel.

Det är ju klart som korvspad om palestiniern hade skickats tillbaka hade fängslat och blivit torterad och suttit på livstid. Bara att kritisera Israel kan ge 10 år i fängelse.

Januari 2018 var det klottrat på moskén på söder.


Skannat från Fria Tidningen. Artikeln finns inte på nätet utan bara i tidningen.
Fria tidningen – nyheter

Ambassadören är okunnig om historien
Svenska socialdemokrater har alltid tagit tydligt avstånd från antisemitism, både på Olof Palmes tid och i dag. När den israeliske ambassadören i en intervju i Kvällsposten säger att den socialdemokratiska utrikespolitiken, med början under Olof Palmes ledning, skapat grogrund för dagens antisemitism så visar han inte bara att han är okunnig om historien. Han kommer dessutom med ett helt osant påstående.

Det är snarare regel än undantag att var och en som framför någon form av kritik mot Israel stämplas som antisemit.

Olof Palme var ständigt tydlig med Israels rätt till en egen stat inom säkra och erkända gränser och det israeliska folkets rätt att leva i fred. Han hävdade alltid alla människors lika värde och fördömde alla former av antisemitism. Genom historien har Socialdemokraterna strävat efter att ha en god relation till Israel, men det innebär inte att man därmed avsagt sig möjligheten att framföra kritik. 

Polarisering som förgiftar
Ambassadör Ilan Ben-Dov betonar att han inte ser Israelkritik som antisemitism. Ändå är det snarare regel än undantag att var och en som framför någon form av kritik mot Israel stämplas som antisemit. Det är djupt olyckligt att polariseringen av debattklimatet gått så långt att kritiska synpunkter på staten Israel, vare sig de kommer från den egna befolkningen eller från vänner i omvärlden, bemöts på just det sättet. Det för oss längre bort från en lösning på konflikten i Mellanöstern, samtidigt som samhällsklimatet förgiftas.

Expressen – Lägg inte skulden för antisemitismen på S


Jag läste att han har sagt till Björn Söder att lära av historien! Det borde Ilan Ben Dov också göra med tanke på det folkmord Israel utför på palestinierna sen 1948!

Israel och zionister med ambassadören sprider sin propaganda och drar sig inte för att ljuga så att deras tungor blir svarta!

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.