Vem skulle inte bli terrorist om….

…ens land blev ockuperat av främmande makt som bestämts av andra och byggt på en sagobok som skrivits för flera tusen år sedan. Där Sveriges befolkning slängdes ut och byar brändes ner och dom flesta svenskar som fanns kvar mördades. Jag hade säkert blivit en terrorist.

Dom flesta som har sett dokumentären tycker säkert att det är fruktansvärt hur man kan attackera Israel men för mig är det alldeles naturligt att ge sig på Israel som är en ockupationsmakt med ett i sikte att eliminera alla palestinier. Därför finns Gaza där folk inte kommer någonstans. Fångade i väntan på nästa krig från Israel. För Israel tar varenda chans att mörda så många som möjligt.

Carlos Schakalen är en fascinerande person på sätt och vis. Han lär ha stor karisma och duktig på att manipulera folk. Kommer från Venezuela och uppfostrades till marxist. Han ville bli något mer en revolutionär och han hamnade i PLFP ( Folkfronten för Palestinas befrielse).

På uppdrag av PFLP utförde Carlos 1973-1975 flera attentat mot Israeliska intressen i London och Paris, bland annat bombattentat mot judiskägda banker och tidningar samt ett mordförsök på den judiske affärsmannen Joseph Sieff. Vidare deltog Carlos i robotavfyrningar mot två El Al-passagerarplan på Paris-Orly flygplats utanför Paris. År 1975 konverterade han till islam.

Idag sitter han i fängelse i Frankrike. Han är född 1949 och det är förvånande att han överhuvudtaget lever.

Det är så här vi är vana att se honom.

Såhär ser han ut idag, kanske några år gammalt foto.

I två decennier var han världens mest fruktade terrorist. Från början var han idealist, men under täcknamnet Carlos – eller Schakalen – utvecklades Illich Ramirez till en hänsynslös och grym mördare, Vad drev honom? Journalisten Sophie Bonnet får som första journalist en intervju i fängelset. Efter fyra år av samtal berättar hon Schakalens historia.

I huvudet på Schakalen
Kan ses till fre 15 mar 23.59

SVT – I huvudet på Schakalen
I huvudet på Schakalen Fransk dokumentär från 2018.

Det har varit mycket om antisemitism på SVT den sista tiden. SVT1 visas serien ”Hemma igen” där huvudpersonen Sara är judinna och utsätts för antisemitism, ”Vår tid är nu” finns också en judinna som utsätts för antisemitism och Jonas Gardells miniserie som också handlar om det och hitta sina judiska rötter. Och i bl.a. Samtiden diskuteras böcker som handlar om antisemitism. Och så Dox om

Men ingenting om dom hundratusentals romer som också fanns i förintelselägren och som idag utsätts för antiziganism en av den mest utsatta gruppen idag.

Förintelsen dag den 27 januari med manifestationer runt om i Sverige som enbart gäller judar/zionister.

När får vi en serie ”Hemma igen” fast med muslimer som utsätts för islamofobi eller en serie med romer som utsätts för antiziganism? Det finns inte på kartan. Zionister avskyr romer. Och Bonnier äger TV. Schibsted äger TV10 som i stort sett hela tiden visar serier om Hitler och om andra världskriget. Och så Dox-”I huvudet på Schakalen” där syftet säkert är hur hemska palestinier och dom som stred för Palestinas sak. Men enligt mig visar att Israel är en ockupationsmakt och inget annat och att det är fullt förståeligt att terrorister föddes ur detta.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.