Fattiga har dåliga gener – enligt Leif Östling

Jag tycker att han är en komplett idiot! Precis som många andra rika där vi med “dåliga gener” har arbetat ihop till deras rikedomar för skitlöner! Så respektlöst och kränkande!

Leif Östling som också sa vid ett tidigare tillfälle när han blev konfronterad av en journalist om hans skatteplanering. Då sa han att han minsann betalade 20 miljoner i skatt i Sverige, vad får jag för det? sa han surt.

Om dessa utsugare betalade skatt i Sverige och inte höll på med skatteplanering och skattesnurror och satte stopp för vinster i välfärden där också våra skattepengar går till som sen förs ut ur landet, hade vi levt gott och haft bra pensioner, ingen brist på sjuksköterskor eller andra inom vården, inte behövt hyra in läkare för ockerpriser och haft bra skolor lika för alla m.m.

Om det är något jag avskyr så är det dessa rika med psykopattendenser som inte har någon empati utan enbart tänker på sig själva och bor bakom murar och galler och dom vet inte ett jäkla dyft hur verkligheten fungerar. Dom är avskyvärda!

Har du inte råd? Det är inte heller meningen. Ägarna menar att boendet kommer att vara segregerat. I en intervju säger en av ägarna – Leif Östling – så här:
”Människor som bor i Djursholm, Nacka eller i Stockholms innerstad tycker ju naturligtvis på ålderns höst att det är trevligt att umgås med gelikar. Man har något att prata om, man har ett socialt utbyte och man kan ge varandra någonting.

En del satte kanske kaffet i halsen av att läsa intervjun. Vadå Darwin? Är ojämlikhet en naturlag? Betyder det att utslitna sjuksköterskor förtjänar att knappt överleva på sin pension? Och har svenska miljardärer en genetisk fördel som gör att de tjänar så mycket? Sanningen är dock att Östling och Emilsson blivit riktigt rika tack vare andra hårt arbetande svenskars skattepengar. Det är inte genetik utan ett effektivt utnyttjande av systemet.

Här kan det vara värt att flika in att en medelpensionär får ut 16 800 kronor efter skatt. Då är det ofta en man med ett långt arbetsliv och en hyfsad lön bakom sig. För baspensionären, ofta en kvinna som ofta behöver både bostadstillägg och tilläggspension landar man på 12 400 kronor efter skatt.

Politism – Fattiga har dåliga gener enligt Sveriges rikast

Jag ligger under baspensionären med 1012:-. Jag är med andra ord en fattigpensionär. Jag har läst på universitet i 4½år plus har en annan utbildning under 70-talet. Jag har arbetat i museisvängen, undervisat i konsthistoria och idéhistoria m.m. “Kulturslavar” har låga löner och jag har arbetat över 40 år heltid inklusive studier som verkligen är ett hårt arbete om man vill ha bra resultat och med 400 000 tusen i studieskulder.

Det här inlägget postades i Hälsa, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.