Den kungliga Kleptokratin

Idag var jag och hämtade boken “Den kungliga kleptokratin” av Thomas Lyrevik.

En tegelsten och jag ska sätta tänderna i den då jag i flera år varit MYCKET kritisk till kungafamiljen och deras ofattbara lyxliv på olika sätt och att Kungen inte velat redogöra för apanaget som är våra skattepengar.

Deras umgänge med H&M-familjen som lägger ut sina beställningar till slaverifabriker i Asien och Kronprinsessan är deras reklampelare. Jag har skrivit många inlägg om H&M och Kungafamiljens frottering med mångmiljardärer och Kronprinsessans nätverk med mycket rika kompisar och andra kungahus. Enbart kvinnor. Jag kommer att ta fram mina tidigare inlägg då dom kan passa in vartefter jag läser boken.

På baksidan av boken står det:

Kleptokrati är när en stats högsta företrädare använder sin ställning för korrupt berikning, ett förhållande som vanligtvis förknippas med diktaturer.

I den kungliga kleptokratin visar Thomas Lyrevik att detta även sker i dagens demokratiska Sverige.

Carl XVI Gustaf, hans familj och hovet använder den svenska staten som privat kassakista. De har lyckats undgå eller sätta sig över lagar och regler, offentlig insyn, kontroll och varje form av ansvarsutkrävande.

Ensamrätten till landets högsta befattning innebär att Bernadotter i tvåhundra år systematiskt tillskansat sig pengar, tjänster, egendom, avgifts- och skattefriheter som inte bara gagnat en hel släkts materiella välfärd.

I det dolda har också en mångmiljardförmögenhet byggts upp som faller ut den dag familjen inte längre är statsbärande.

Den svenska arvsmonarkin är ett kleptokratiskt system som bygger på manipulativa metoder. Trots hundra år av demokrati är det kungliga stöldstyret inte bara orubbat – det har till och med stärkts under nuvarande statschef.

I denna unika kartläggning visas i detalj och för första gången hur detta släktberikningssystem är uppbyggt.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Kultur, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.