Enkelt värmeelement i kristider och annat bra att ha

Man kan skapa ett enkelt värmeelement av värmeljus. Jag testade det idag och det fungerade perfekt. Hittade olika varianter på nätet och detta var vad jag hade hemma.

1. En kastrull och jag hade en gammal Svarta panter.

2. Ett galler här en korg för fritering hopfällt.

3. Lägg gallret på kastrullen. Sätt ett värmeljus i mitten och tänd det.

4. Sätt liten kruka över ljuset.

5. Sätt stor kruka över den lilla krukan

6. Ett vanligt värmeljus och ett tomt ljus.

7. Sätt det tomma ljuset över hålet. Inget ska vara över hålet på den lilla krukan.

Och det blir varmt kan jag lova. Två sådana kommer att värma upp köket. Nu ska jag fixa ett galler till. Krukor har jag. Jag har skaffat mat för ett par månader och jag har köpt från “MatSmart”.

Idag när läget är mycket osäkert då man inte vet vad som kommer att hända nästa dag eller nästa vecka. Telia tar nu bort den sista koppartråden vilket är mycket olyckligt för nu lever vi helt mobilt. Skulle elen släckas ner så släcks även internet ner. Vi kan inte ladda våra mobiler, surfplattor eller laptops. Vi kan inte kommunicera med någon eller lyssna på radion.

Jag lyssnar på radion i mobilen eller i laptopen.

Vatten har jag stående som räcker ett bra tag som jag byter ut var 6:e månad. Jag ska köpa en 125-liters dunk också. Jag har koltabletter och en liten specialflaska som renar smutsigt vatten om det skulle behövas.

Trump är den värsta presidenten någonsin i USA och frisk mentalt är han ju inte. Nu är vi i kalla kriget igen som det var under 1950-talet och 1960-talet. Vi har alla fått en broschyr “Om kriget kommer” med instruktioner vad vi ska ha hemma och vilket skyddsrum vi skall till. Jag har inget skyddsrum för jag bor i ett gammalt hus så där är det källaren som gäller.

Viktigt är också att ha en “Första hjälpen”-låda hemma. Bindor kan man också använda som förband. Övriga hygienartiklar som tvål, tandkräm men också tvättmedel. Tvättlappar är inte heller dumt att ha hemma. Rödsprit till stormköket eller liknande kök eller om det går på gasol. Brandsläckare både stor och liten.

Är man förbered så klarar man sig bra. Jag har en överlevnadsbok hur man kan överleva om man måste ut i skogen. Jag har ett litet tält, presenning men en bra sovsäck är bra att ha. En bra kniv och en “japansåg”, linor som i dom speciella armband som har fallskärmslina som är 25 m. Jag har tre sådana armband. Ett armband har ett kit med metkrok och lina, säkerhetsnål och sytråd med nål.

Jag har två solcecllslampor där jag kan ladda mobilen och ladda en liten radio som jag också kan veva med dymo. Jag har en ficklampa som går på dymo.
Jag har en solcellsplatta som jag kan fästa på ryggsäcken där det också går att ladda mobil och surfplatta.

På 70-talet köpte jag på Överskottslagret i Falkenberg två overaller som användes i flygvapnet en fodrad med teddy och den andra ofodrad. Jag har också en mygghatt då jag är mycket känslig för knott. Mycket att tänka på vid en allvarlig kris.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Internet, Natur och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.