Nu ska bödeln Elliott Abrams in i Venezuela

USA använder nu samma metod som Israels krig mot Gaza och stänger av strömmen. Kollektiv bestraffning. Det är självklart att det är USA:s huliganer som stängt av strömmen i Venezuela.

Nu skickas även bödeln Elliot Abrams till Venezuela och reda ut och demokratisera Venezuela. Trump sa för ett par veckor sedan: “Nu tar vi tillbaka Venezuela!”.

USA är ansvarig för två dödsfall en var en bebis. Hur många kommer det att bli när Elliot Abrams är färdig? Men han blev starkt ifrågasatt i kongressen
av Ilhan Omar. WOW!!

Häromdagen mötte krigshöken dock motstånd i kongressen. I ett kongressförhör i onsdags utmanades han av den nyinvalde kongressledamoten och socialisten Ilhan Omar som ställde honom mot väggen för sin inblandning i massakrer och den så kallade Iran-Contras-affären under 1980-talet. Trots att Abrams inblandning är väl utredd vägrar han att svara på Ilhan Omars frågor.

”1991 erkände du dig skyldig till att ha undanhållit information för kongressen vid två tillfällen, angående din inblandning i Iran-Contras-affären, för vilket du sedan benådades för av George Bush d.ä.”, påminner Ilhan Omar Abrams och kongressen om.

”Den 8 februari 1982 vittnade du inför senatutrikesutskottet om amerikansk politik i El Salvador. I det förhöret avvisade du en rapport om massakern i Mozote, där fler än 800 civila, inklusive barn yngre än 2 år, brutalt mördades av USA-utbildade trupper, som ’kommunistisk propaganda’.

Wikipedia Minnesmärke Foto: Efrojas

Under den här massakern skröt några av dessa om att de våldtagit 12-åriga tjejer innan de dödade dem. Du sa senare att USA:s politik i El Salvador var en ’fantastisk prestation’.

Ja eller nej, tycker du fortfarande det?”

Ilhan Omar fortsätter att pressa Elliott Abrams om vilket syfte USA:s inblandning i Venezuela har. Abrams harklar sig och svarar att USA:s enda intresse är att införa demokrati i Venezuela.

Hon låter sig inte avfärdas!

Wikipedia – massakern i El Mozote El Salvador 1982

Bloggen är superbra!
Eaqhan – Inget fokus på Haiti – Medan media glor på Venezuela

Därför är det ekonomisk kris i Venezuela
Venezuela har världens största kända oljereserver, men oljeberoendet har gjort landet känsligt för nedgångar i oljepriset och för sanktioner.
SVIP
Venezuela är ett rikt land. Det har de största kända oljereserverna i världen, naturgas, järnmalm, guld, bauxit, vattenkraft och diamanter samt goda möjligheter för jordbruk. Ändå ekonomisk kris. Brist på livsmedel, mediciner, hygienartiklar, insatsvaror och det mesta annat. Samtidigt hyperinflation.

Hugo Chávez inledde vad han kallade den bolivarianska revolutionen 1999, ett ambitiöst socialt program ägnat att förbättra livet för de många fattiga i landet. Levnadsstandarden steg, hälsotillståndet förbättrades och analfabetismen minskade kraftigt. Oljeinkomsterna stod för finansieringen.

I förra veckan publicerade finansnyhetsbyrån Bloomberg nya uppgifter om vad Venezuela har att kämpa emot: Ända sedan december har Venezuelas centralbank begärt att få ut sitt guld, förvarat hos Bank of England i London, till ett värde av 1,2 miljarder dollar. Efter påtryckningar av USA har den engelska centralbanken vägrat att släppa guldet. Krav ställs nu att guldet i stället skall ges till den självutropade ”presidenten” Juan Guaido.

Till allt detta kommer den ekonomiska krigföringen från framför allt USA. Förre presidenten – och fredspristagaren – Obama förklarade helt absurt Venezuela vara ett säkerhetshot mot USA och skärpte de ekonomiska sanktionerna. Den nuvarande presidenten Trump har trappat upp det ekonomiska kriget. Det är nu omöjligt för Venezuela att sälja olja – dess nästan enda inkomstkälla – för dollar.

Proletären – Därför är det ekonomisk kris i Venezuela

Ingen media skriver om hur det hela började!! Man måste ju ta ta det när det hände och inte enbart ta dom senaste händelserna. Det var Obama som såg Venezuela som ett hot och la sanktioner. Det blir skevt och alla tror att det är Maduros fel hela vägen. Hur många länder har USA invaderat på grund av landet varit socialistiskt eller kommunistiskt? Inget land har ett CV som USA. Bush den äldre avskydde allt som var socialistiskt. Han var rabiat!

USA:s statskupper

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.