Astrid förlorade 200 000 kronor

Vad ska jag tycka. I många år har polisen, IT-experter och bankerna varnat för telefonbedragare och alla säger dom GE INTE UT NÅGRA KODER ELLER PERSONUPPGIFTER!!! Bankerna ber ALDRIG om koder eller personuppgifter via mejl eller telefon.

Att folk aldrig lär sig! Jovisst det är säkert stressande men lägg på luren och släng mejl med dålig svenska och länkar som ser skumma ut.

Kommer det mejl från Skatteverket- SLÄNG!! Det är naturligtvis tragiskt att bli lurad. En barndomskamrat skaffade dator på gamla dar och det första jag sa, akta dig för scammers, tro inte på en bild, släng mejl som ser skumma ut.
Det första hon gjorde så gick hon på pumpen och blev av med 400 000 kronor. Det är bara att slänga på luren och är telefonnumret längre än våra svenska släng på luren och undvik Dolt/Okänt nummer, svara inte. Hur svårt kan det vara i upplysningens tid.

Jag har fått samtal några gånger, häromdagen med dålig svenska och från Microsoft och andra som inte respekterar att man har dolt nummer. En gång var det från “Microsoft” där sa jag Hallå… hela tiden. Till slut lessnade dom och en gång skrattade jag ut personen. Microsoft ringer inte hem till folk sådär inte banken.

Bankerna borde skicka ut blankett till alla där man skriver under på att man har fått information om farorna på nätet.

Det här inlägget postades i Kriminalitet, Maffia-gängen och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.