Det dödliga våldet mot kvinnor ökar

Det finns många Josefin Nilsson ute i samhället som aldrig kommer till vår kännedom. Men genom henne kan man förhoppningsvis få stopp på några män.

Örjan Ramberg tycks ha skapat stor rädsla hos dom kvinnliga skådespelerskorna på Dramaten och även varit våldsam i tidigare relationer.

Expressen – Fler kvinnor utsätts för våld

Antalet har fördubblats
I Brå:s rapport står:
”Jämfört med 2017 var både antalet och andelen fall av dödligt våld i parrelationer fler. För kvinnliga offer har antalet mer än fördubblats (+12 fall) och för manliga offer har antalet ökat med 3 fall. I tolkningen av resultatet bör man tänka på att det inte är ovanligt att antalsmässigt små kategorier uppvisar ganska stora variationer från år till år.”

Det dödliga skjutvapenvåldet har stadigt ökat sedan Brå började mäta det som en egen kategori 2011. När statistiken nu är klar för 2018 står det klart att den trenden fortsätter.

TV4 – Malou efter 10 Perspektiv

Marie Göranzon om hat och hot inom teatern: “Man finner sig i det för att det är så otäckt”

Perspektiv! med Marie Göranzon, Linda Skugge och Åsa Beckman om turbulensen på Dramaten och skam.

Marie säger också att män är större och starkare därför finner sig många och bråkar inte. En annan kvinna som varit ihop med Örjan Ramberg varnade kvinnor som blev ihop med honom. Man är också rädd för att inte få fler roller.

Nu kom straffet ifatt honom och jag har svårt att se att han någonsin kommer att få någon roll mer. Jag tror att han blir svartlistad.
Ingen teater vill inte ha våldsamma män på teatern som attackerar kvinnor.

Om jag har förstått det rätt så finns det fler män på Dramaten som ofredar kvinnor på olika sätt. Bort med dom också. En kvinna föreslog att teatrar borde certifieras. Teatervärlden är en märklig värld där tystnadskultur råder. Jag tycker att chefen också ska avgå.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Rättssystem, Sexbrott, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.