Cheferna på Dramaten

Jag blir så fruktansvärt upprörd att cheferna på Dramaten uppmanade Josefin Nilsson att INTE polisanmäla Örjan Ramberg. Hon blev även utfryst.

Vad i glödheta helvete!!!! Vad gick inte Josefin igenom när inte ens skådespelarna trodde på henne. Vilken feghet!! Så jävla upprörande! För att skydda Örjan eller vad? Denna tortyrliknande misshandel som ändå blev hennes död till slut. Vilken feghet!! Inte ens NÅGON på Dramaten stöttade Josefin.

Jag hoppas att boken blir färdigställd av systrarna.

Teaterstjärnornas svek mot Josefin Nilsson efter misshandeln.
Cheferna då var:
1985–1997 – Lars Löfgren
1997–2002 – Ingrid Dahlberg

Lars Löfgren var även chef på Nordiska museet (1997–2001) och körde det i botten. Det var stora problem på Dramaten när han var chef där när det gällde det ekonomiska Det skrevs en del om det då.

Dramatens ekonomi underkänns. Riksdagens revisorer kritiserar Lars Löfgren för alltför dyrbara uppsättningar.
DN – Dramatens ekonomi underkänns
Betalvägg.

Josefin berättade för pjäsens regissör, hennes nära vän Thomas Sundström, att teaterchefer uppmanat henne att inte polisanmäla Dramatenstjärnan. Och att kolleger frös ut henne.

I sin sista föreställning talade Josefin Nilsson öppenhjärtigt om hur hennes tidigare pojkvän, Dramatenskådespelaren, misshandlade henne.

Sångerskan berättade för pjäsens regissör, hennes nära vän Thomas Sundström, att teaterchefer uppmanat henne att inte polisanmäla Dramatenstjärnan.
I hovrätten friades han från två fall av misshandel, domen mildrades och mannen fick till slut en villkorlig dom. Josefin Nilsson dog 2016 i sitt hem på Gotland, bara 46 år gammal.

Sina sista år i livet levde hon med posttraumatisk stress. Artisten tappade håret, genomgick flera operationer, i rygg och höft, och tvingades äta stora mängder smärtstillande medicin. Hennes sista föreställning blev den självbiografiska pjäsen ”Systrarna sisters” på Länsteatern på Gotland som hon framförde tillsammans med systern Marie Nilsson Lind.

– Och hon var uppmanad av vissa teaterchefer att inte gå till polisen för att det bara blir tråkiga skriverier. Enligt Josefin blev hon uppmanad att inte anmäla vissa överträdelser mot besöksförbudet.

Expressen – Teaterstjärnornas svek mot Josefin Nilsson efter misshandeln

Kvinnor som pekar ut förövare ger mig hopp
Att en kvinna blir sönderslagen ska leda till ilska och drastisk samhällsförändring. Svenska journalister och jurister bör visa mer ödmjukhet och mindre arrogans inför vad som faktiskt är ett sunt uttryck för demokrati och yttrandefrihet i vår tid: Att kvinnor blir ursinniga, och engagerar sig där de kan.

Det var meningen att metoo skulle vara ett avslutat kapitel i Sverige. Trots att tiotusentals kvinnor hade vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp fick inga namn nämnas. Anonyma anklagelser mot anonyma män skulle räcka. Sedan var tanken att allt skulle bli annorlunda.

SvD – Kvinnors ilska är inte ett avslutat kapitel
Betalvägg

Självklart hände ingenting. Varför? För att inga namn på förövarna lämnades ut! Så självklart för mig är att namnge förövare! Dramaten betalas av skattepengar och vi har rätt att få veta hur arbetsmiljön är. Att så många män beter sig som as och begår övergrepp, trakasserar och hotar är ju helt oacceptabelt!!

Som Sara Danius sa i Skavlan att Dramaten vittrar sönder som Svenska Akademien. Hon sitter i Dramatens styrelse och hon sa att vi räcker inte till.

Mycket skit finns bakom dessa tjocka väggar och fega chefer genom åren som låtit detta få pågå!!

Den villkorliga domen mot Örjan är ett skämt. Djissus kraist, han kunde ju inte gå på krogen som han ville om han fick fängelse o.s.v.

Vad är det för ett jävla rättssystem vi har!? Som ställer sig på förövarens sida. Hans barn är vuxna för Örjan är ju 71 år (1948). Han nya flickvän är journalisten Ninna Prage, 32. Det går ingen nöd på honom han kan gå i pension. Detta att han inte kommer att få några fler roller är ett slag i luften.
Aftonbladet – Örjan Ramberg har hittat kärleken igen

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Kultur, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.