Julian Assange gripen av brittisk polis efter USA-krav

Det var väntat för situationen var ohållbar. Så nu kan Anna Ardin vara nöjd och korka upp champagnen. Efter det hon har lagt upp på nätet men som är bortplockat tror jag att hon har narcissistiska drag och personer med det är mycket hämndlystna. Och hon har varit den drivande och är. Finns printscreen och sparad blogg i länkar i slutet av inlägget.

Jag har haft med narcissistiska personer att göra med och det inga som man vill ha i sin närhet. Jag arbetade på Datorteket i Södertälje i några år som handledare och där hamnade folk som var både arbetslösa och med allvarliga psykiska problem bl.a personer som var narcissistiska, hade borderline, och med PTSD och sociopater. Personer som hade drogproblem och som flippade ut. Datorteket finns inte längre. Jag blev faktiskt totalt utmattad av det arbetet. Men det var också mycket lärorikt.

Julian Assange är ingen sympatisk person utan såg Anna och Sofia som lätta ligg när han var i Stockholm och hade ingen som helst ambition att fortsätta efter Sverige. När det har med så otroligt kända personer att göra måste man ha som utgångspunkt att det inte blir mer än så. Groupies rätt och slätt. Det är inget med det, det väljer man själv om man vill vara.

Han har varit otrevlig mot personalen, inte städat och vad jag förstår även varit hotfull. Han har haft en katt som han tydligen tyckt att personalen ska mata och sköta om. Julian har blivit sjuk efter alla dessa år och med den extrema stress som han har varit utsatt för har satt spår naturligtvis. PTDS och han är paranoid, det kom fram i en dokumentär för några år sedan och det är väl knappast bättre nu. Inte konstigt alls. Troligtvis blir han utlämnad.

En sorglig historia på alla plan. Elisabeth Massi Fritz tycker jag är otrevlig och det skulle naturligtvis bli en fjäder i hennes hatt om det blev rättegång i Sverige. Prestige kallar jag det för.

SJÄLVKLART!! Jag hoppas verkligen att det hinner att bli preskriberat. Det är ju komplicerat då handlar om två saker. MÄRK väl att det ÄR inte klarlagt om det handlade om en våldtäkt!!

I Sverige har han varit misstänkt för sexualbrott. Åklagaren Marianne Ny lade ner förundersökningen 2017. Den skulle dock kunna återupptas om Julian Assange åker till Sverige före 2020, då våldtäktsfallet preskriberas.

Advokat Elisabeth Massi Fritz, som företräder målsäganden skriver i ett uttalande till DN att hon hoppas att fallet tas upp igen.

”Jag och min klient har precis tagit emot nyheten att Assange har gripits. Att det vi har väntat och hoppats på i snart sju års tid nu händer kommer så klart som en chock för min klient. Vi kommer göra allt vi kan för att åklagarna ska återuppta den svenska förundersökningen så att Assange kan utlämnas till Sverige och lagföras för våldtäkt. Så länge brottet inte har preskriberats har min klient hopp om att få upprättelse.”

Massi Fritz skrev också att hon i dag på förmiddagen formellt begärt att åklagarmyndigheten ska återuppta förundersökningen och att hon begärt skyndsam handläggning.

I ett pressmeddelande bekräftar myndigheten att de fått in en begäran om att förundersökningen om våldtäkt ska återupptas.

DN – Julian Assange gripen av brittisk polis efter USA-krav

Han har blivit gammal och det finns ingen livsgnista kvar. Det är jobbigt då det handlar om två saker som man måste skilja på. Trump kommer att hämta honom och han kommer att bli utsatt för våld och hån som Chelsea Manning blev i fängelset. Jag tycker att dom båda är mycket modiga som då har utsatt sig för detta. Det var längesedan jag hörde något om Edward Snowden. Finns han fortfarande kvar i Ryssland.

Det blir inget bra slut hur det än går.

Tidigare länkar finns i detta inlägg.
SQ – Julian Assange kan kastas ut av Ecuador.

Det här inlägget postades i Allmänt, Boende, Djuren, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Politik, Rättssystem, Sexbrott och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.