Statskuppsförsök pågår i Venezuela?

Ja, det har pågått länge en s.k. “slow” statskupp med destabilisering, sanktioner som stoppat medicinleveranser från USA och gud nåde det land som får för sig att exportera mat och andra varor till Venezuela. USA pekar med hela handen och hotar med sanktioner. Dessa hot och sanktioner från USA som absolut vill ha en USA-vänlig president så att USA kan suga ut landet på dess naturtillgångar och Venezuela är rikt på naturtillgångar.

Jag misstänkte också i tidigare inlägg att elen var utsatt för sabotage och nu finns misstankar av ett virus liknande STUXNET. USA:s huliganer härjar också med upplopp och infiltrerar på alla möjliga sätt.

Det är för jävligt på ren svenska. Problemet är att folk är inte insatta utan lyssnar på USA och andra USA:s vänliga personer. USA är ett ROVDJUR som inte ger sig utan ska ha inflytande i länder med naturtillgångar och vill inte dessa länder det, så skyll dig själv, statskupp på ingående. Israel är samma skrot och korn, ROVDJUR!

Den absolut bästa bloggen är där också finns gästbloggare. Global politics – Anders Romelsjö

Venezuela ska straffas!
USA-senatorn Marco Rubio uttalade på en konferens i Senatens utrikeskommitté 7 mars: ”Venezuela kommer att uppleva en period av lidande som ingen annan nation på vårt halvklot i modern historia”.

Och senator Bob Menendez (Dem) sa: ”Om folket i Venezuela vill ha en framtid, om de vill ha en framtid utan sanktioner av USA måste de erkänna Juan Guaidó som legitim president”.

Dessa hot, denna utpressning mot hela folket, är enligt FN-stadgan förbjuden och kriminell. Det är ett eko från den västliga kolonialismens, imperialismens och fascismens mörka historia.

FN:s sändebud för Venezuela, folkrättsexperten och f.d. sekreteraren i FN:s råd för mänskliga rättigheter, professor Alfred de Zayas talar i en rapport om USA:s machiavelliska taktik att med mördande sanktioner skapa en situation som med medias hjälp ska ge förevändning för humanitär intervention, det vill säga krig.

Global politics – Ulf Bjeren – Venezuela


Röda stater är kärnvapenstater. Bruna har andra staters kärnvapen och gula ingår i kärnvapenallianser.

USA-senatorn Marco Rubio uttalade på en konferens i Senatens utrikeskommitté 7 mars: ”Venezuela kommer att uppleva en period av lidande som ingen annan nation på vårt halvklot i modern historia”.

Och senator Bob Menendez (Dem) sa: ”Om folket i Venezuela vill ha en framtid, om de vill ha en framtid utan sanktioner av USA måste de erkänna Juan Guaidó som legitim president”.

Dessa hot, denna utpressning mot hela folket, är enligt FN-stadgan förbjuden och kriminell. Det är ett eko från den västliga kolonialismens, imperialismens och fascismens mörka historia.

FN:s sändebud för Venezuela, folkrättsexperten och f.d. sekreteraren i FN:s råd för mänskliga rättigheter, professor Alfred de Zayas talar i en rapport om USA:s machiavelliska taktik att med mördande sanktioner skapa en situation som med medias hjälp ska ge förevändning för humanitär intervention, det vill säga krig.

Blockaden av Venezuela liknar medeltidens grymma belägringar av städer för att matta ut befolkningen inför den slutliga erövringen. Den innebär, för att ta ett konkret exempel, blockad av införseln av en sändning av 300 000 doser insulin och dialysutrustning värd 7 miljoner dollar (Alfred de Zayas). Avsikten kan inte vara någon annan än att människor ska dö i behandlingsbara sjukdomar då Venezuela hindras importera nödvändiga mediciner och utrustning.

Vad som nu händer i Venezuela har hänt om och om igen i den västliga kolonialismens historia. Ett exempel är det av Churchill arrangerade folkmordet i Bengalen 1943 – 44 med mellan tre och fem miljoner svältoffer. Den stora indiska nationalisten Mahatma Gandhi tillfrågades om vad han ansåg om västerländsk civilisation. Hans svar var att ”det vore en god idé”.

8 dagar – Venezuela: Blockaden och sanktionerna dödar

Mina tidigare inlägg om Venezuela.
SQ – Statskupp i Venezuela
SQ – Venezuela och Puerto Rico
SQ – USA:s statskupp mot Venezuela
SQ – USA:s sanktioner mot Venezuela
SQ – USA är ute efter Venezuelas olja
SQ – Nu ska bödeln Elliot Abrams in i Venezuela

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Mat, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.