Romsk Förintelseöverlevare föreläste på Stadsbiblioteket

Varje förintelsens dag har jag blivit irriterad då andra grupper som också mördades i lägren inte nämns. Årets dag tittade jag då vi drunknade i dokumentärer och filmer och inget av det jag såg nämndes inte romer med en rad ens! Lena Glaser är ny programchef för underhållning, kultur, drama, fritid, fakta, religion och livsåskådning. Hon är judinna (Zionist?) troligtvis.

SVT är ingen Public service längre utan en propagandakanal för det som gagnar israeliska intressen. Finns det något program eller serie där ingenting judiskt nämns. Jan Helin är programchef över sport bl.a. Vad ser vi nu i SVT? Jo, övervägande sport och hela helgen i alla kanaler är det sport. Nu skiter jag i SVT och tittar i tablån OM det finns något kan jag titta på det. Nu är det andra kanaler som gäller där det finns många engelska program och serier.

Den 16 maj var det “Det romska upprorets dag” Nu har det kommit en rapport och bok om hur romerna hade det i förintelselägren. Det finns väldigt lite och det tas aldrig upp på förintelsens dag. Det är en stor skam att alla andra utesluts som även HBTQ-personer, fysiskt handikappade, psykiskt handikappade, förståndshandikappade. Att det gjordes experiment på främst romska barn. Det finns andra än judar som mördades! Och det finns hur mycket som helst om judar. Det visar ad judar och zionister ser på romer och andra “obehagliga” grupper Vi får inte glömma näringslivets lobbygrupper som t.ex. Wallenberg och Bonnier m.fl..

Romsk Förintelseöverlevare föreläste på Stadsbiblioteket

16 maj Det romska upprorets dag. Rita Prigmore stals som nyfödd från sina föräldrar och utsattes tillsammans med sin tvillingsyster för medicinska experiment av nazisterna. Torsdag den 16 maj berättar hon sin historia på Stadsbiblioteket.

– Jag vill säga till er: ”Ni är inte ansvariga för det som en gång hände, men ni har ett ansvar att se till att det inte händer igen.”

Rita Prigmore föddes den 3 mars 1943 i Tyskland och hade precis fyllt två år när andra världskriget tog slut. Då hade hon redan berövats sin familj och utsatts för medicinska experiment, vilka hennes tvillingsyster inte överlevde. Att systrarna inte omedelbart mördades berodde på att de var just tvillingar och att de därför var önskvärda för nazisternas fruktansvärda experiment.

– Jag är övertygad om att det är väldigt viktig att tala om mitt folks historia, om Sinti och Roma, som har lidit så ofantlig av nazismen under Tredje riket och som fortfarande i dag utsätts för diskriminering, rasism och exkludering, säger Rita Prigmore
Att föredraget hålls just den 16 maj beror på att detta datum uppmärksammas som det romska upprorets dag.

Romer vittnar om Förintelsen i nya boken “Det tysta arvet” 
Vårt Göteborg – Romsk förinteleseöverlevare föreläser på stadsbiblioteket

Här jag skrivit några inlägg om romer som finns som länkar i detta inlätt.
SQ – ”Den glömda förintelsen” på romerna

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.