7,6 miljarder i utdelning till H&M-familjen Persson

Jag blir kräkfärdig! Vilka är det som sliter ihop till familjen Perssons många miljarder!? Jo, det är dom sömmerskor som finns i dom slaverifabriker som H&M anlitar.

Kronprinsessan får specialdesignade kläder och som jag tidigare har skrivit om att hon är reklampelare åt dom slaveridrivare som finns i dessa fabriker! Dessutom är dom bästa kompisar med Karl-Johan Persson och Leonie och lever värsta lyxlivet.

Hur mycket får dessa sömmerskor? Får dom någon bonus på det dom har slitit ihop till dessa girigbukar? Nej, naturligtvis inte. Desto mer H&M kan suga ut ur kvinnorna i bl.a. Bangladesh och Kambodja desto bättre.

H&M håller på med allt annat än att ge sömmerskorna någon kredit för sitt slit där dom är så trötta att dom somnar över sina maskiner efter 10 timmars slit.

WaterAid, om H&M Conscious Foundation-arbetet och Gamre, Line. ”H&M – DET ANSVARSFULLA FÖRETAGET?”

Give me a break!!H&M är INTE ett ansvarsfullt företag utan skapar ridåer om att dom är så “ansvarsfulla” och skapar en massa annat som inte ger en penny till sömmerskorna. Därför hatar jag H&M!! Slaveriet finns i alla högsta grad men att det finns i Asien så bryr sig inte folk, vadå… dom där borta skiter vi och det är ju billigt!

Här finns mycket intressant information om man skrollar ner till vad som har skrivits om H&M.
Wikipedia – Hennes & Mauritz
Var finns Mauritz? Det finns ingen reklam om honom. Jag har inte sett något på många år. Det sista jag såg var han klädd i en ful morgonrock.

Familjen Persson köpte en hel engelsk by för 289 miljoner!!

Expressen – Persson köpte en hel by för 289 miljoner

Det är absolut vidrigt. Någon kallar honom för en oligark! Jo H&M-familjen kan man gott kalla för oligarker. Skiter i andra och bara tänker på sig själva och innersta krets, kan gå över lik om det är så. Undrar hur många som dör i dessa slaverifabriker? Hur många barn arbetar där? Det har H&M ingen koll på. När det görs så kallade oanmälda inspektioner går djungeltrumman såklart. Ingen kan få mig att tro något annat.

För familjen Persson betyder det ett närmast gigantiskt regn med pengar. Sammanlagt över 7,6 miljarder kronor i utdelning.
Normalt återinvesterar Stefan Persson utdelningen i bolaget i olika omgångar.
Vad skulle hända om Stefan Persson slutade återinvestera utdelningen i H&M?
– Det är klart att det skulle uppskattas som negativt. De flesta uppfattar den höga utdelningen som ett sätt att kunna köpa tillbaka H&M från börsen.

Det är egentligen det man gör. Man ökar belåningen i H&M, låter H&M dela ut pengarna som man som storägare sedan köper mer aktier för, säger Joakim Bornold, analytiker och sparekonom på Söderberg&Partners.

Om Stefan Persson inte återinvesteringar utdelningen den här gången?
– Det skulle skapa en hel del frågetecken och den höga utdelningen skulle börja ifrågasättas. Jag tycker att man kan ifrågasätta den höga utdelningen redan i dag.

Hur lång tid skulle det då ta innan bolaget kan köpas ut från börsen med nuvarande utdelningstakt och med återinvesteringar som i dag?
– Tio år bort. Målet är att köpa ut bolaget från börsen, det är jag övertygad om.

Expressen – 7,6 miljarder i utdelning till H&M-familjen Persson

Tidigare länkar.
SQ – Kvinnorna syr H&M-kläder – får tio kronor om dagen
SQ – H&M anklagas för rasism – efter produktbilden!
SQ – Hon syr H&M kläder för 7 kronor i timmen
SQ – H&M igen!
Vilken skymf mot sömmerskorna!! Varför skickade dom inte kläderna till sömmerskorna!!?? Skandal att dom bränns upp! Inte ens det kan H&M avvara.
SQ – H&M bränner tonvis med nya kläder
SQ – Kronprinsessan är reklampelare för H&M!
SQ – Kungafamiljen stöder H&M:s slaverifabriker i Asien!
SQ – H&M sponsrar Riksidrottsförbundet
SQ – Detta jvla H&M och Kungahuset!
SQ – H&M is my favorite hate!
SQ – H&M oroliga över brutna Saudiavtalet
SQ – Bojkotta H&M!!!
SQ – H&M:s Guldregn över sina anställda
SQ – H&M:s vidriga reklam
SQ – H&M:s utsugning i Bangladesh
SQ – Ingen skam i kroppen har dom – H&M!
Modebloggarna Sarah Tjulander och Lisa Tellbe åker till Phnom Penh i Kambodja för att få reda på mer om hur textilindustrin fungerar. De har ingen aning om vad som väntar dem.
Aftonbladet – Prövningen del 1

En bok om slaveriet i Asien där H&M är en stor del av.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem, Reklam och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.