Semenya vann 800 meter i USA:s Diamond League

Klart att hon gjorde. Hon vinner allt. Enligt mig är hon mer man än kvinna. Hon ser ut som en man, hon har ingen livmoder, hon har inga äggstockar, hon har två testiklar som är inåtvända eller inte har ramlat ner, hon har inga bröst Hon har tio gånger högre nivåer av testosteron än kvinnor. Semenya ska inte tävla med kvinnor.

Jag bryr mig inte ett dugg om vilken könstillhörighet hon har men det är inte rättvist att hon tävlar med kvinnor med normala hormonnivåer. Man får väl skapa en gren för personer som är intersexuella och som har höga testosteronhalter.

En mycket intressant bild. Nu tycker jag i och för sig att alla kvinnor ska ha kläder som Semenya och inte tävla i bikinis. Hon ser ut som en man. Jag tycker inte att det finns något som är kvinnligt hos henne. Det är i det loppet som hon sprang.

Tack vare en tillfällig upphävning av den sydafrikanska löparen Caster Semenyas avstängning från distanser mellan 400 och 1609 meter kunde hon springa 800 meter på Diamond League-galan i amerikanska Stanford. Då vann hon enkelt på tiden 1.55,70.

Semenya har varit en följetong hela den här säsongen. Den 1 maj kom beskedet att skiljedomstolen Cas gick på det internationella friidrottsförbundets, IAAF:s, linje att hon skulle tvingas att medicinera ner sina naturligt höga testosteronvärden som hyperandrogen om hon ville tävla på distanser mellan 400 och 1609 meter.

Semenya vägrade och överklagade till Schweiz högsta domstol, som överprövade Cas beslut och gav sydafrikanskan rätt att tävla. Därför bytte hon distans i Stanford från 3000 meter till 800 meter.
Hon vann på en för henne helt okej tid (1.55,70) och det var knappt tre sekunder före tvåan Ajee Wilson, USA. Trea kom amerikanskan Raeyvn Rogers.
Semenya har inte förlorat ett 800-meterslopp sedan 2015, men hur länge hon kommer att få springa distansen är ännu oklart. Fortsättning lär följa i ärendet.

SVT – Semenya vann 800 meter i USA:s Diamond League

Det här inlägget postades i Hälsa, Idrott och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.