Regeringens besked till Iryna – hon får ingen nåd!?

Vad är detta!? Om polisen/Säpo hade gjort sitt jobb hade aldrig detta terrordåd blivit av. Dom visste om Rakhmat Akilov. Iryna drabbades och har blivit handikappad med benprotes som måste bytas ut med jämna mellanrum.

Jag förstår INTE hur regeringen tänker? Det är deras förbannade plikt att låta henne stanna.

Dessutom lider hon av PTSD och depression. Men sista tåget har inte gått. Istället borde regeringen slänga ut en massa grovt kriminella som ställer till ett helvete för folk. Inte en ensamstående mamma som inte gjort något men råkar ut för Sveriges slapphet ner det gäller Rakhmat Akilov. Hon borde få permanent uppehållstillstånd på direkten! Inget snack.
Man kan vara paragrafryttare eller mänsklig! Det finns utrymme för det.

Dispens och nåd
[K12]8 § Regeringen får medge undantag från föreskrifter i förordningar eller från bestämmelser som har meddelats med stöd av beslut av regeringen, om inte annat följer av lag eller beslut om utgiftsanslag. Lag (2010:1408).

Ändringar2
Upphävd: SFS 2010:1408 (En reformerad grundlag), 2010:1408 (Grundlagsskydd för digital bio och andra yttrandefrihetsrättsliga frågor)

[K12]9 § Regeringen får genom nåd efterge eller mildra en brottspåföljd eller en annan sådan rättsverkan av brott samt efterge eller mildra ett annat liknande ingrepp som avser enskildas person eller egendom och som har beslutats av en myndighet.

[S2]Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas. Lag (2010:1408).

Utvisningsdömda Iryna får ingen nåd av regeringen.
Den ukrainska kvinnan, som förlorade ett ben i terrordådet på Drottninggatan, måste lämna Sverige inom en månad – men enligt jurister ger grundlagen möjlighet att bevilja nåd.

– Det är inget som regeringen överväger, säger justitieminister Morgan Johansson genom sin pressekreterare.

”Moralisk skyldighet”
Henrik Hoffman anser Sverige har ”en moralisk skyldighet” att ge Iryna uppehållstillstånd efter det hon drabbats av här. Han säger att hon inte kan få samma medicinska vård i Ukraina och att hon rent generellt skulle hamna i en svår situation där.

– Iryna har oförskyllt råkat ut för det här i Sverige. Också om man kommer hit som turist ska man kunna känna sig skyddad som svenska medborgare. Sverige har en moralisk skyldighet gentemot henne, säger Henrik Hoffman.

– I Sverige har vi medicinska möjligheter att hjälpa henne på ett helt annat sätt än i Ukraina. Hon hamnar i ett svårt läge där, säger han.

Expressen – Regeringens besked till Iryna – hon får ingen nåd

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Kriminalitet, Maffia-gängen, Rättssystem, Religion, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.