The $wedish Justice System

Det här är riktigt roligt för korkbollarna i USA fattar trögt. ALLA länder har sina egna system och ett ruttet system som i USA vill ingen i väst ha.

Det mest orättvisa är att rika kan köpa sig fria genom borgen. Men vid mord går det förstås inte. Eller om det gäller pedofili. Men brott som inte är så grova som t.ex. med ASAP Roxy som vid misshandel är det helt OK eller vid viss droghandel och missbruk. Även vid vissa trafikbrott. Ett par svenska killar som misstänktes för våldtäkt köpte sig fria och sitter idag på höga poster i näringslivet.

Svenskarnas Ikea-hån mot Donald Trump
Efter hysterin kring ASAP Rocky-fallet ville Hampus Elfström och Oscar Gierup reda ut det svenska rättssystemet så enkelt som möjligt.

De skapade då en ”Ikea-manual” – riktad till Donald Trump.
– Vi tyckte att det skulle vara en kul idé att göra en manual som förklarar på ett väldigt enkelt och svenskt sätt, berättar Hampus Elfström.
När ASAP Rocky blev häktad i Sverige blev det snabbt en världsnyhet. Nyheten nådde även amerikanske presidenten Donald Trump, som på Twitter valde att kritisera Sverige och statsminister Stefan Löfvén.

Han erbjöd sig betala borgen för den häktade rapparen, vilket Stefan Löfvén bestämt förklarade inte var möjligt, eftersom systemet med borgen inte existerar i Sverige.

Det svenska rättssystemet och hur det skiljer sig från det amerikanska blev snabbt en snackis i sociala medier. För att enkelt förklara hur svenska rättssystemet fungerar för den amerikanska presidenten, valde kreatörerna Hampus Elfström och Oscar Gierup att skapa en manual som liknar de Ikea använder till sina möbler.

Aftonbladet – Svenskarnas Ikea-hån mot Donald Trump

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.