Donald Trump bekräftar – Överväger köp av Grönland

Hade detta varit vid 1 april hade det kanske varit lite kul MEN Trump är inte vid sina sinnes fulla bruk. Den saken är klar! Tror han att han kan köpa Grönland från Danmark. Nu har Grönland omfattande självstyre så Trump måste ha tappat det rejält. Bara att komma på tanken är helt absurd! Detta är ytterligare ett tecken på att Trump inte är riktigt frisk och inte har alla hästarna hemma. Det Trump vill åt är dom stora naturtillgångar som finns och att Grönland ligger strategiskt till.

Om nu Trump blir lack när han inte får som han vill, vad kommer att hända? Invasion? Sanktioner? Krigshundarna vaknar till liv igen? Det verkar som om USA inte kan fungera utan krig någonstans i världen. Krigsindustrin som är en av dom största i USA måste hållas igång. USA har aldrig haft krig på hemmaplan förutom Pearl Harbor på Hawaii och inbördeskriget på 1860-talet. USA vet inte vad det innebär att få städer bombade med hundratusentals personer dödade.

Dom soldater som skickas ut i krig och överlever kommer hem med PTSD och många tar livet av sig. Många sitter också i fängelser på grund av krigsskador och har begått brott. Skilsmässorna är många. USA är riktigt ruttet!

Donald Trump bekräftar uppgifterna om att han är intresserad av att köpa Grönland från Danmark.

Medieuppgifterna om att Trump vid flera tillfällen ska ha undersökt möjligheterna att köpa Grönland av Danmark har väckt stor uppmärksamhet i världen och ilska bland grönlänningarna.

Nu bekräftar den amerikanska presidenten att frågan har diskuterats och att han kommer att ta upp den med Danmark.
– Vi är goda allierade med Danmark och skyddar Danmark, precis som vi skyddar stora delar av världen. Det hade varit strategiskt intressant. Vi kommer att prata med dem om det. Men det är inte högst på listan, säger Donald Trump i en intervju med amerikanska medier.

President Trump acknowledges discussing the U.S. potentially buying Greenland: “Essentially, it’s a large real estate deal” https://t.co/H9n7JKbYS7 pic.twitter.com/l5ymJuseI3
— CBS News (@CBSNews) August 18, 2019

Trump: Danmark förlorar på Grönland
Trump lyfter också fram att Danmark förlorar pengar på Grönland.
– I huvudsak handlar det om en stor fastighetsaffär. Mycket skulle kunna hända. Det skadar Danmark svårt för att de förlorar nästan 700 miljoner varje år för att underhålla det, säger Donald Trump.

Donald Trump planerar att besöka Danmark i september, men framhåller att anledningen inte är att diskutera ett köp av Grönland.

Expressen – Donald Trump bekräftar: Överväger köp av Grönland

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.