Jättebebisen Trump!

Han beter sig som en barnunge när han inte får “godiset” som han vill ha. Det är 2019 och man kan inte köpa länder. Inte konstigt att folk driver med honom och att han hånas överallt.

Grönland är inte till salu men han börjar bli impopulär genom att han har hetsat personer som har lett till två terroristdåd. Ett i El Paso i Texas där många latinamerikaner dog. Och ett annat i Dayton, Ohio där också många dog. Jag tycker att Trump indirekt är skyldig till dessa terrordåd. Han flyttar också fokus hela tiden.

USA:s ekonomi är körd i botten och skatteskulden är enorm. Sen flyttar han fokus från den rasism han har visat parlamentsledamöter där svarta och latinamerikaner sitter som Alexandria Ocasio-Cortez och Ilhan Omar m.fl. Och det senaste att han vill köpa Grönland som är rena rama aprilskämtet. Han är en dåre! När han får nobben tycker han att Danmarks statsminister är elak.


Buuuäääää!!!
Världen är inte ett Walmart där man kan köpa länder hur som helst. Tänkte Trump att grönländarna och Danmark skulle bli tacksamma då för enligt Trump kostar Grönland Danmark 700 miljoner varje år. När han blev nobbad sa han att nu slipper han den kostnaden. Han har inte alla hästar hemma och som president är han mycket farlig för ingen kan lita på honom. Lättkränkt och om någon trampar honom på tårna ändras villkoren och får han inte som han vill blir det sanktioner. Venezuela är ett mycket bra exempel där sanktioner svälter ut folket där USA är den största skurken. USA hotar även länder som vill hjälpa Venezuela med sanktioner då anser jag att han inte är frisk.

Danmarks statsminister beklagar Trumps avhopp
Klockan 15 på onsdagseftermiddagen höll Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) en presskonferens där hon kommenterade president Donald Trumps beslut att ställa in sitt besök i landet.
Det beskedet kom efter att Danmark vägrat sälja Grönland till USA.
– Jag är irriterad och förvånad över beslutet, säger hon.
Nu kallar Trump statministerns avfärdande för ”elakt”.
Donald Trump: ”Elakt”

Donald Trump slår nu tillbaka mot Mette Frederiksens svar om att Grönland inte är till salu. Han kallar Frederiksens avfärdande för ”elakt”:
– Det var inte ett trevligt sätt att göra det på. Hon kunde bara ha sagt nej, vi vill inte göra det, säger Trump enligt AFP.

Vidare säger han att hon inte respekterar USA, skriver NBC News.
På Twitter skriver nu presidenten att USA skyddar länder som Danmark men att de ändå bara är på 1,35 procent av GDP, som är ett mått på den totala ekonomiska aktiviteten i ett land.

”USA är på en mycket, mycket högre nivå”, skriver Trump på Twitter.
For the record, Denmark is only at 1.35% of GDP for NATO spending. They are a wealthy country and should be at 2%. We protect Europe and yet, only 8 of the 28 NATO countries are at the 2% mark. The United States is at a much, much higher level than that….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 21, 2019

Expressen – Danmarks statsminister beklagar Trumps avhopp

Det här inlägget postades i Allmänt, Hälsa, Politik, Rättssystem, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.