Lätt som en plätt – majonnäs!

Jag har aldrig gjort majonnäs tidigare för det har alltid verkat vara knepigt och risken att den skär sig stor. Och vem vill ha en majonnäs som har skurit sig!

Tittade på “Timjan, tupp och tårta” och när Zeina Mourtada gjorde majonnäs. I med alla ingredienserna alla rumstempererade och kör med mixern nerifrån upp. Jag hade äppelcidervinäger och det gick lika bra. Vilken skillnad på köpemajonnäs och den jag gjorde. Hur god som helst.

Eftersom den är så himla lätt att göra kan man göra vid behov. Jag tycker om att ha majonnäs på mackan med en skiva rödbeta under.

Jag tittade på Findus äkta majonnäs och det finns ingredienser som man slipper när man gör egen.

Rapsolja, äggula 7 %, ättika, senapsfrö, socker, salt, vitpeppar, förtjockningsmedel (E401, E412, E417), cayennepeppar, konserveringsmedel (E211) och färgämne (betakaroten).

Findus äkta majonnäs

Detta med ÄKTA majonnäs, jag sökte på oäkta majonnäs och det är alltså Lättmajonnäs. Det innehåller:

Vatten, rapsolja, modifierad stärkelse, ättika, äggula 5 %, socker, salt, senapsfrö, äggarom (med mjölkprotein, senap, E414), cayennepeppar, vitpeppar, konserveringsmedel (E211) och färgämne (betakaroten).

Zeina Mourtadas majonnäs:
1 ägg, 1 tsk dijonsenap, 2 tsk vinäger, ca 1½ dl olja, 1 nypa(or) salt
SVT – Zeina Mourtada, Kock i Timjan, tupp & tårta

När mitt bröd tar slut ska jag baka rågbrödet med filmjölk. Jag bakar allt bröd själv. Jag kan köpa arabiskt bröd om det innehåller råg, korn och vete. Jag älskar det brödet.

Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.