Förslaget: Ät människokött för klimatets skull

En farlig tanke som fick mig att må illa. Jag vet att i extrema förhållanden har människor ätit människokött som t.ex. när ett plan kraschade i Anderna för många år sedan och dom hittades inte under en lång tid då åt dom upp varandra. Det gjordes även en långfilm om det.

På mässan kunde 10% kan tänka sig att äta människokött!! Hur många av svenskarna kan tänka sig att äta människokött. Jag kanske ska göra ett tillägg på mitt donationskort: Ej till människokött!!

Men att ha människokött på menyn är fruktansvärt. Att människor skulle donera organ för att ätas upp. Det är etiskt och moraliskt förkastligt.

”Skulle vara otroligt småskaligt”
– Om det skulle bli aktuellt att börja äta människokött så skulle det vara otroligt småskaligt. Det hade troligtvis fungerat på samma sätt som att donera ett organ.
Även om förslaget skulle bli verklighet, är Magnus Söderlund tveksam till att själv bli uppäten.

Det jag ser i den bortre änden, skulle vi föda upp människor som boskap? Det finns sjuka människor som är kannibaler. I Sverige finns i alla fall en som sitter i fängelse och det poppar upp då och då.

Vad skulle stå på menyn? Revbensspjäll, leverstuvning, skinkstek, filé, gryta o.s.v.

Att äta insekter och larver är vanligt i världen och för mig är det OK. Jag har ätit gräshoppor och det är en vanesak och det finns försök att göra mjöl på olika insekter. Men människokött… där går gränsen. Hundar äts i Kina t.ex. under mycket brutal slakt som borde förbjudas då det är sadister som gör detta men under ordnade förhållanden så OK. Katter äts i Afrika, marsvin äts i Latinamerika. Så det är också en vanesak. Jag äter hästkött som är ett mycket bra kött. Det skulle vi äta mer i Sverige istället för att hästar transporteras ner till Italien under fruktansvärda förhållanden.

Jonathan Swift, präst, kom ut 1729 med en satirisk skrift där han menade, att ett sätt att bota fattigdomen var att fattiga skulle sälja sina barn som mat. Pamfletten ”Ett anspråkslöst förslag”


Wikipedia

Han skrev också Gullivers resor som han är mest känd för.

Myror, maskar och katter är några förslag på vad som skulle kunna vara morgondagens klimatsmarta maträtter.

Men vad sägs om människokött?
– Tanken är just att utmana idén om morgondagens livsmedel, säger beteendevetaren Magnus Söderlund.

Att äta människokött och insekter i stället för traditionella matprodukter är något som diskuterades på matmässan Gastro Summit i Stockholm i veckan.
– Undersökningen går ut på att utmana idén om vad vi kan tänka oss att äta, men också för att väcka tanken kring hållbarhet, säger beteendevetaren Magnus Söderlund.


Aftonbladet – Förslaget: Ät människokött för klimatets skull

Det här inlägget postades i Djurplågeri, Hälsa, Kultur, Mat, Natur, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.