Kung Bibi – Netanyahu

Dokument utifrån SVT2: Kung Bibi

Israelisk dokumentär från 2019. Långt före Donald Trump visste Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hur man demoniserar nyhetsmedier och skapar direktkontakt med väljarna. Kung Bibi beskriver hur Netanyahu kom till makten – från hans dagar som populär gästexpert i amerikansk TV till hans stormiga år som oppositionspolitiker och ledare. I början av karriären sågs “Bibi” som Israels hopp. Nu är han en kontroversiell figur som delar sitt folk. Många ser honom fortfarande som Israels räddare, men alltfler ser en cynisk politiker som inte skyr några medel för att behålla makten.

SVT2 – Kung Bibi
Kan ses till 13 mars 2020 23.59.


Det får inte byggas några nya bosättningar men att bygga ut är inte förbjudet!

Många gånger har jag skrivit om Netanyahus brutalitet och brist på empati. Hans syn på palestinier och hans syn på Israel och det GUD gett honom och judarna i Israel. Och att palestinierna får bara finna sig.

Inte nog med detta så vill Netanyahu ta över Jordandalen inte nog med ockupationen av Golanhöjden som Israel har ockuperat lika länge som Israel har ockuperat Palestina. Han och Knesset är avarter på mänsklighet, räkna in bosättarna där dom flesta är inflyttade zionister från USA. Kräk!!

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hotar med att annektera Jordandalen på Västbanken om han blir omvald i valet nästa vecka, skriver AFP.

Netanyahu säger att han vill införa israelisk suveränitet i Jordandalen och över Döda havets norra del.

Den 17 september är det val i Israel. Om den nuvarande premiärministern Benjamin Netanyahu vinner vill han införa israelisk suveränitet i Jordandalen, på den ockuperade Västbanken, och över Döda havets norra del.
– I dag tillkännager jag min avsikt att, efter att den nya regeringen kommit på plats, införa israelisk suveränitet i Jordandalen och över Döda havets norra del, sade han i ett tv-sänt anförande på tisdagen, skriver AFP.

Jordandalen utgör omkring en tredjedel av ytan på Västbanken.
Enligt nyhetsbyrån AFP skulle en annektering effektivt sätta stopp för fortsatt hopp om en tvåstatslösning i konflikten mellan Israel och Palestina, något som stått i fokus för internationell diplomati i årtionden.

Expressen – Netanyahu hotar att annektera Jordandalen

Israels mål har varit ända sen 1800-talet att ta över hela Palestina och Netanyahu och Knesset ända mål är att eliminera palestinier och andra grupper som t.ez. druiderna som har slängts ut i öknen i ickevärdiga bostäder där vatten saknas m.m. Det kommer ALDRIG att bli en tvåstatslösning Det är bara skitsnack och lurendrejerier. Inget annat.

Jag tycker att Netanyahu är dagens Hitler i Israel och man kan mörda människor på annat sätt idag än gaskamrarna som fann i Europa under andra världskriget. Trump är en galning, Netanyahu är en galning och bästisar är dom också. Det kan ju vem som helst se vad det leder till.

Paret Netanyahu väntas också ställas inför rätta för bedrägerier och hans fru Sara använt pengar från staten för en cateringfirma trots att dom har en egen kock. Saras humör är inte nådigt heller hur hon behandlar sin personal. I den här dokumentären när hon finns med är hennes beteende riktigt slipprigt.

Israels premiärminister väntas ställas inför rätta
SQ – Israels premiärminister väntas ställas inför rätta

Israel är inte heller en fullvärdig demokrati som hela tiden tjatar om. En demokrat med brister.En demokrati kan inte ha apartheid, Kollektiv bestraffning, ockupera ett land, bedriva ett folkmord på palestinier eller ha el endast några timmar per dygn i Gaza, nattliga räder mot palestinska familjer nattetid eller sabotera odlingar m.m.

USA ligger på samma status som Israel en icke fullvärdig demokrati. USA stöder också Israel till 100% med både pengar och militärt materiel.

USA och Israel icke fullvärdiga demokratier 2018
SQ – USA och Israel icke fullvärdiga demokratier 2018

Israel anklagas för brott mot mänskligheten
SQ – Israel anklagas för brott mot mänskligheten

Jag har skrivit otaliga inlägg om Israel och deras övergrepp. Det är bar att klicka på Kategori, Palestina/Israel.

Det går en serie på HBO, “Our boys”, om dom tre israeliska tonåringar som kidnappades och mördades vilket resulterade i att en ung palestinsk pojke kidnappades och brändes levandes.

Nu har jag inte HBO men en kompis har så hon ska spela in och ge mig. Nu har jag skaffat Netflix och jag har kollat noga vem som startade det och som är bossen och Netflix är OK och jag ska titta på flera dokumentärer t.ex. om “The Mossad” och “The family” och om “Bohemien grove”. Netflix är i min smak och ett stort utbud finns där!

SVT är det bara utför. Jag tittar på tablån skriver upp och sen stänger TV:n. Det finns några få ljuspunkter. Slog över till SVT2 i väntan på Rapport och vilka finns i rutan då?  Jo, Jan Helin och värsta zionisten Robert Aschberg!? Han säger att Boktipsets tant (underförstått) bara tramsar sig och i nästa mening säger han att Boktipset har flyttat över till Aftonbladet Morgon. Om det finns något som är tramsigt är det Aftonbladet Morgon! Djissus Kraist. Och SVT gör som dom vill numera för licensen ligger på skatten. Hade licensen varit kvar att väldigt många sagt upp den.

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Israel-Palestina, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.