Kina! Dra åt helvete!

Att DN tog in värsta propagandan säger en del! Svenskar är INTE dumma i huvudet som går på propaganda från Kina med ambassadören i Sverige Gui Congyou. Ingen trevlig kille.

Jag begriper inte att DN går Kinas ärenden. Vi svenskar garvade knäna av oss när “Löjliga familjen” besökte Sverige för ett år sen och skämde ut sig då dom vägrade lämna ett hotell. Det var också ren propaganda och sen hotet att inga kineser kommer till Sverige efter det. Vem F@N bryr sig!! Dom är så snåla ändå så det gör ingen skillnad. Dom kan hålla sig hemma.

Ingen tror på detta då vi vet hur Kinas “mänskliga rättigheter” består av.

Kina är sura för dom får inte köpa svenska hamnar som dom skulle använda till militärbaser. Kina är som USA med militärbaser överallt.

Sverige är mycket attraktivt för USA, Ryssland och Kina, ett bra läge för en kommande front för vi får krig en vacker dag. Det tvivlar jag inte på. Det ligger i luften på något sätt då dårar styr världen. USA, Kina, Nordkorea, Brasilien, Ryssland, Ungern och Polen m.fl.

Vi får inte heller glömma Kinas tortyr och avrättningar. Vi vet inte exakt men säkert flera tusen om året.

Kina avrättar flest

Förra året avrättades minst 1 032 personer i världen – en minskning med 37 procent jämfört med året innan. Närmare 90 procent skedde i fyra länder: Iran, Saudiarabien, Irak och Pakistan. Men då ingår inte Kina, som håller dödsstraffen hemliga och som tros ha avrättat tusentals personer, det vill säga fler än den sammanlagda siffran för 23 länder förra året.

– Kina är i en klass för sig, med tusentals avrättningar varje år. De hävdar att de avrättar färre, att det ser bättre ut, men de är inte transparenta. Kina måste upp till bevis och berätta hur de faktiskt använder dödsstraffet, säger Hedenborg.

Amnesty noterar därtill en stor ökning av antalet dokumenterade dödsdomar, 3 117 i 55 länder 2016 – att jämföra med 1 998 i 61 länder året innan.

– Det är förstås oroväckande. I vissa fall handlar det om att vi har fått bättre tillgång till statistik, men det är också en reell ökning i några länder.

Aftonbladet – Kinas avrättningar i en klass för sig

Och det stora skämtet att USA ville köpa Grönland.

Kina hamrar min blogg intensivt som började den 19 september och håller på hela tiden även idag. Jag har loggar och ett visst skydd och jag kan se vilka IP-nummer och vad dom söker på.

En bråkdel på vad som hamras. Olika IP-nummer. Listan är så lång så jag kan tapetsera hallen om jag skrev ut den.

Kina vill tysta svenskar – men sprider propaganda
Den kinesiska ambassaden ökar trycket mot svenska journalister, aktivister och politiker. Men för egen del verkar ambassadören uppskatta den svenska yttrandefriheten.

På två månader har den kinesiska ambassaden i Stockholm publicerat åtta uttalanden som fördömer svenska journalister, aktivister och politiker och anklagar dem för att bedriva en häxjakt mot kineser. Tonen är allt annat än diplomatisk.

”Vi chockas återigen av Kurdo Baksis okunnighet och vansinne”.
”Vi uppmanar SVT att följa den journalistiska etiken och inte erbjuda en plattform åt anti-kinesisk politisk propaganda”.
”Den senaste tiden har delar av svensk media fabricerat lögner ur tomma intet och provocerat fram problem”.

Den kinesiske ambassadören, Gui Congyou, verkar dock ha en kluven inställning till svensk yttrande- och tryckfrihet. Han vill gärna utnyttja den för egen del. Under fredagen skrev han i en absurd debattartikel i Dagens Industri att rån och stölder mot kinesiska turister ”inte bara allvarligt förstört de kinesiska medborgarnas resor i Sverige, utan också oundvikligen skadat det svenska anseendet”.

Knepet är klassiskt – genom att peka på att Sverige minsann inte är perfekt hoppas man kunna flytta fokus från egna människorättsbrott. Städa framför egen dörr, och håll tyst om ”omskolningslägren” i Xinjiang, tack!

Påtryckningar kan leda till självcensur
Det är hotfullt när en stormakt ger sig på enskilda, namngivna journalister och akademiker. Det är sådant som föder självcensur – kanske inte hos den utpekade, men likafullt kan kolleger börja fundera på om det är värt att skriva någonting kritiskt när det betyder att man inte kan få visum till ett av världspolitikens viktigaste länder.

Expressen – Kina vill tysta svenskar men sprider propaganda

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Reklam, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.