Greta Thunberg är mycket modig!

Jag tycker att hon är helt outstanding!! HUR kan vuxna människor hata henne så!? Högertomtar, mörkermän, även kvinnor som INTE vill bidra med någonting utan köra på som vanligt. Har dessa hatare barn? Vi har ingen jord kvar om 100 år utan den blir närmast obeboelig och klimatflyktingar kommer att översvämma delar där det går att bo. Hur skulle det se u?

Man kan tycka vad man vill men när USA:s president Donald Trump hånar Greta fick jag nästan dåndimpen. Men det visar också hur hans mentala hälsa ser ut.

Jo, Greta är 16 år men hon har folk bakom sig som ser till att hon är OK. Och ni mörkerfolk borde skämmas! Jag förstår inte hur vissa kan sänka sig så lågt att man ger sig på en tonåring. Hon är mycket mer vuxen än ni alla hatare.

Jag beundrar henne ohört mycket!!


Men Greta ger ett skarp svar till en president.


Alexander Bard förstås tillhör hatarna men vad F@N! Denna stolle! Finns det någon som tar honom på allvar. Det finns ju problem med hans mentala hälsa också, tycker jag. Jag anser att man är inte frisk när man kan avsky ett barn så. Jimmie Åkesson m.fl. Det är ju högertroll hela högen.

Greta Thunbergs tal vid FN: s klimatåtgärdstoppmöte i New York 23/9.
Allt är fel. Jag borde inte stå här. Jag borde vara i skolan på andra sidan havet. Ändå kommer ni alla till mig för att få hopp? Hur vågar ni! Ni har stulit mina drömmar och min barndom med edra tomma ord.

Och ändå en av de lyckliga. Människor lider. Människor dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av en massutrotning. Och allt ni kan prata om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni!

I mer än 30 år har vetenskapen varit kristallklar. Hur vågar ni fortsätta att titta bort och komma hit och säga att ni gör tillräckligt, när den politik och lösningar som behövs fortfarande är i sikte.Med dagens utsläppsnivåer kommer vår återstående koldioxidbudget att försvinna på mindre än 8,5 år. Ni säger att ni “hör” oss och att ni förstår brådskan.

Men oavsett hur ledsen och arg jag är, vill jag tro det. För om ni förstod situationen och fortfarande fortsatte att inte agera, skulle ni vara onda. Och jag vägrar att tro på det.

Målet att halvera våra utsläpp på tio år ger oss bara 50% chans att stanna under 1,5 ° C och risken för att sätta igång irreversibla kedjereaktioner utanför mänsklig kontroll.Kanske är 50% acceptabelt för dig. Men dessa siffror inkluderar inte “tipping points”, de flesta återkopplingsslingor, ytterligare uppvärmning dold av giftig luftföroreningar eller aspekterna av rättvisa.

De förlitar sig också på att jag och mina barns generation suger hundratals miljarder ton koldioxid ur luften med tekniker som knappt finns. Så 50% risk är helt enkelt inte acceptabel för oss – vi som måste leva med konsekvenserna.

För att ha 67% chans att hålla sig under en global temperaturökning på 1,5C – de bästa oddsen som ges av – hade världen 420 gigaton koldioxid kvar att släppa ut den 1 januari 2018. Idag är denna siffra redan ner till mindre än 350 gigatonn. Hur låtsas ni att detta kan lösas med business-as-usual som tekniska lösningar. Med dagens utsläppsnivåer kommer den återstående koldioxidbudgeten att vara helt borta på mindre än åtta och ett halvt år.

Det kommer inte att presenteras några lösningar eller planer i linje med dessa siffror idag. Eftersom dessa siffror är för obekväma. Och ni är fortfarande inte mogna nog för att berätta som det är.

Ni sviker oss. Men de unga börjar förstå ert svek. Alla framtida generationers ögon är på er. Och om ni väljer att svika oss säger jag att vi aldrig kommer att förlåta er. Vi låter er inte komma undan med detta. Just här, just nu är det här vi drar linjen. Världen vaknar. Och förändring kommer, oavsett om ni gillar det eller inte.” (Slut på talet).

The Guardian – If world leaders chose to fail us, my generation will never forgive them

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.