Edward Snowden – I allmänhetens tjänst

Jag har hämtat ut hans nya bok “I allmänhetens tjänst”. Bara inledningen gör mig spökrädd. Att övervakningen var enorm främst från USA visste jag redan men detta! Rena rama skräckboken tror jag efter att ha läst några få sidor.

Det går INTE att skydda sig. Det spelar ingen roll då andra inte skyddar sig.
Igår skulle jag ta fram en vanlig tidtabell till en kompis på Västtrafik. Då fick jag ett meddelande från Firefox att jag var tvungen att tillåta mina bilder, mina kontakter och min media och något mer som jag inte kommer ihåg. Detta var på surfplattan. Vad i glödhete helvete… ska Firefoxen ha alla mina bilder till, mina kontakter os.v. VAD har det med en tidtabell som finns som en PDF!! Jag nekade tillåtelse och med det kunde jag inte titta på tidtallen. Det är helt galet!

Nu får jag fram den på Laptopen och Resecentrum ligger bara ett kvarter bort om det skulle knipa. Detta narcissistiska grottande i människors liv. Det finnes INGEN integritet längre. Och jag fasar för vad som kommer fram i boken!

Alla dessa miljoners, miljoners människor som fläker ut sina liv på Facebook, Twitter och Instagram fattar inte vad dom utsätter sig för!

Det värsta är dom som dessutom betalar för att ge ut sitt DNA i s.k. släktträd. My Heritage har sitt huvudsäte i Tel Aviv i Israel. Att ge sitt DNA till zionister i Israel och dessutom betala dyrt för det. Helt sjukt!!

Här har jag tagit några små stycken ur inledningen ur Snowdens bok. KÖP DEN!!

Jag hjälpte till att göra det tekniskt möjligt för en enda regering att samla in hela världens digitala kommunikation, lagra den för all framtid och söka igenom den hur som helst.

. . . . . . . . . .

Vid 26 års ålder var jag formellt anställd av Dell, men arbetade för NSA. Att vara inhyrd kontraktsanställd var min täckmantel, liksom det var för nästan alla teknikinriktade spioner i min ålder. Jag skickades till Japan där jag hjälpte till att konstruera byråns globala backup – ett enormt hemligt nätverk som garanterade att inga data skulle gå förlorade ens om NSA:s högkvarter förvandlades till aska i en kärnvapenattack. På den tiden insåg jag inte att det var ett tragiskt misstag att konstruera ett system som skulle föra permanenta register över alla människors liv

. . . . . . . . . .

Långt in i en tunnel under ett annansfält, en underjordisk tidigare flygplansfabrik från Pearl Harbor-tiden, satt jag i en terminal varifrån jag hade praktiskt taget obegränsad global tillgång till kommunikationer från nästan varje man, kvinna och barn som någonsin ringde ett telefonsamtal eller rörde en dator. Bland dessa människor fanns mina omkring 320 miljoner landsmän, som övervakades i sina vardagsliv, i strid mot inte bara USA:s författning utan också många av de grundläggande värderingar i varje fritt samhälle.

. . . . . . . . . .

Vissa folkvaldas försök att stämpla journalistik som något illegitimt har understötts av ett fullskaligt angrepp på principen om sanning. Vad som är verkligt förväxlas målmedvetet med vad som är påhitt, fejk och det som sker med tekniker som har kapacitet att driva en sådan förväxling till oöverträffad global förvirring.

Jag känner denna process tillräckligt väl, eftersom skapandet av irrealitet, falsk verklighet, alltid har varit underrättelsevärldens mörkaste konst. Samma byråer som under loppet av min karriär hade manipulerat underrättelser för att skapa en förevändning för krig och använde kidnappningar som ”särskilda överlämnanden” (extraordinary renditions), tillgripa tortyr som ”förstärkta (enhanced) förhörsmetoder” och massövervakning som ”massinhämtning” (bulk collection) tvekade inte en sekund att kalla mig för kinesisk dubbelagent, rysk trippelagent och än värre ”en millennial”.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.