Nytt larm från Säpo: Kinas spionage ökar

Jag är inte ett dugg förvånad och det är inte enbart kinesiska flyktingar i Sverige. Dom ger sig på allt som är kritiskt mot Kina. Det spelar ingen roll var det är i världen. Min lilla blogg i det stora hela ger dom sig på också. Det har jag skrivit om tidigare. Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg om “Webbhotellet” Snapback som inte gjorde annat än laddade ner min blogg om igen och om igen. Där misstänker jag att det är Kina som satt upp ett falskt webbhotell.

För länge sedan läste jag någon text och det som fastnade i mitt huvud var: “När den gula hästen syns över horisonten är fara på färde”. Jag vet inte varför det har naglats fast i skallen. Men jag tolkar det som Kina och har hela tiden tyckt det.

Även andra länder spionerar på Sverige och två sticker ut, Ryssland och Iran. När jag pluggade i Umeå vid universitetet under 80-talet och var kompis med två iranskor så var dom rädda då det kommit fram att Iran kontrollerade iranier.

En bråkdel av vad Kina tittar på. Det spelar ingen roll hur obetydlig man är, är man kritisk så vill dom sänka dig. Jag kollar ju inte loggen hela tiden men under en kort tid hade så många tittat eller laddat ner. Om jag skulle skriva ut alla loggar med Kina skulle jag kunna tapetsera rummet.

Jag ser också att dom sista siffrorna i IP-numret är olika och olika webbläsare, samma datum. Ett IP-nummer kan man läsa Huawei i deras webbläsare.

Men även många IP-nummer som börjar på 47 är vanliga från USA där Kina har konto.

Kinas underrättelsearbete har ökat i Sverige och Säkerhetspolisen pekar ut flyktingar som en drabbad grupp.

– Vi är väl medvetna att Kina bedriver den här typen av verksamhet, säger Daniel Stenling, enhetschef på kontraspionage.

“Kalla kriget-mentalitet och politisk provokation”, svarar företrädare för Kinas ambassad.

Kina: Ogrundade anklagelser
Enligt den kinesiska ambassaden i Sverige ingriper aldrig Kina i andra länders angelägenheter.

“Vi motsätter oss bestämt de ogrundade anklagelserna mot Kina av vissa svenska krafter och anti-Kina-element. De hittar på saker och dömer Kina utifrån ideologiska fördomar och politisk agenda”, skriver företrädare för ambassaden i ett mejl till TT.

Hot mot Sverige
Enligt Daniel Stenling har Kina ett brett intresseområde i Sverige. Utöver spioneri mot flyktingar så har Kina stora intressen i tekniskt kunnande och vetenskap från både företag och universitet. Landet har även intresse av Sveriges ställningstaganden i politiska frågor, säger han.

– Det är ett hot mot Sverige om ett annat land försöker komma över vad vi är duktiga på, säger Daniel Stenling.

Företrädare för ambassaden säger att det i stället är svenska krafter som försöker påverka och hota Kina och blanda sig i landets angelägenheter.

Give me a break!!
Expressen – Nytt larm från Säpo: Kinas spionage ökar

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Kultur, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.