”Löjligt – varför ska damerna tjäna lika?”

När jag läste detta blev jag störtförbannad! VARFÖR ska inte damkronorna har lika mycket betalt som herrkronorna? Så in-i-helvete misogynt med en kvinnosyn som hör hemma på 1800-talt!! Man måste ju ge damerna samma förutsättningar. Jag tror absolut med samma pengar och samma marknadsföring kommer damerna att bli lika uppskattade som herrarna. Det lilla jag har sett både inom hockeyn och fotbollen så har det skett en enorm skillnad sen 80-talet.

Damspelare över hela världen slåss för jämställda löner inom landslagsfotbollen.
Men ikonen Frank De Boer ger inte mycket för argumenten.
– Jag tycker att det är löjligt, säger De Boer till The Guardian.
I Sverige har frågan debatterats ett antal vändor. Fotbollförbundet har blivit anmälda till DO för att man misstänks betala ut ojämställda ersättningar till dam- respektive herrlandslaget. I USA har damlandslaget stämt sitt eget förbund för att få till en rättvis pengadistribution till herr- och damspelare.

Men Frank De Boer ger inte mycket för kraven. Den före detta storspelaren, som numera tränar MLS-laget Atlanta United, tycker att hela debatten är skev.

Expressen – Löjligt varför ska damerna tjäna lika
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Bekräftat: Spelarkonflikten löst
I lördags kunde SVT Sport avslöja att konfliken mellan Damkronorna och svenska ishockeyförbundet var på väg att lösas. Nu bekräftar förbundet att parterna kommit överens.
– Skönt att det är klart med förbundet, så man slipper tänka på det, säger lagkaptenen Erika Grahm till SVT Sport.
I lördags bekräftade flera spelare i Damkronorna för SVT Sport att konflikten med svenska ishockeyförbundet var nära en lösning.
Nu meddelar förbundet att parterna har kommit fram till en lösning.

Överenskommelsen omfattar spel i Damkronorna med giltighet fr.o.m. 2019-10-14 och tillsvidare.
Förbundet inför medaljbonus till spelarna i VM-turneringar och OS även om motsvarande premier från det internationella förbundet (IIHF) saknas.
Ersättning för förlorad arbetsförtjänst utgår till spelarna för förtroendeuppdrag i Damkronorna och finansieras genom SDHL med stöd av SHL.
Spelarna uttagna i Damkronorna skall vara försäkrade mot skador som kan uppkomma vid landslagsspel. För SDHL-spelare svarar klubbarna genom SDHL för den försäkringen.
Spelarna i vårens VM-trupp kommer att erhålla en gratifikation från förbundet om laget kvalificerar sig för spel i A-VM 2021.
Källa: www.swehockey.se

SVT – Bekräftat: Spelarkonflikten löst

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Idrott, Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.