Skolans elände!

Jag tittade på Opinion Live igår och det är bara eländes elände i skolan idag! Lärarna har fråntagits sin auktoritet. Idag lägger sig föräldrar i och hotar och kommer till skolan. Idag får en lärare inte göra någonting om någon elev käftar eller vägrar flyttar på sig. Och nåt jäkla tjafs om “lågaffektivt bemötande”. Djissus kraist!

I skolan är det läraren som bestämmer ingen annan, inte eleven, inte föräldrarna. Nästa instans är rektorn. Punkt slut.

Nu har elevrådet anmält en lärare som lyft en elev från en soffa som blockerade så att inte eleverna kom fram. Det har kommit fram att eleven har ADHD! So what! Ska den eleven få bära sig åt som en idiot!?

ADHD verkar ha ökat explosionsartat. Varför? Jag tror att det finns flera orsaker. Miljögifter, alla dessa lotions/parfymer som folk häller på sig. Strålning från våra mobiler som stör koncentrationen. Bebisar håller på med surfplattor och jag tror INTE att detta är bra. Men vi alla genomstrålas hela tiden dygnet runt av strålning och nu kommer 5G. Nu är dessutom 6G under utveckling och det är ju självklart att det påverkar oss alla.

Tillbaka till Opinion Live. När jag gick i skolan var det ordning och reda och studiero. Det var en elev som var lite trotsig, han tuggade tuggummi och vickade på stolen. Han försvann från klassen. Det fanns två tjejer som också var lite stökiga dom omplacerades till en annan skola. Vi var 13 år så jag tror att det var tonårstrots.

En elev som bråkar ska man lyssna på hjälper inte det ska eleven ut ur klassrummet, rektorn ska kallas och även föräldrarna. Det går inte att ha elever som till och med slår eller spottar på en lärare. Det ska polisanmälas direkt! På min tid fanns inte detta på kartan det var otänkbart.

På min tid, stängdes skolans portar kl 08:00. Ingen elev kom in utan fick vänta till nästa lektion. På rasterna skulle ALLA ut och klassrummen låstes. Det fanns alltid någon lärare på skolgården. När det ringde in skulle vi stå i två rader utanför klassrummet. Läraren kom och låste upp och vi gick in ock vi stod bredvid våra bänkar tills läraren sa sitt ner. Det hade en lugnande effekt.

Det fanns också en vaktmästare som höll koll på eleverna. Att elever sprang omkring i korridorerna fanns inte. Vi fick inte vara där.

Först handlar det om toapapper och politikers resor.

SVT Opinion Live

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Politik, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.