TV-serier från Turkiet

Jag måste klargöra en sak, jag gillar INTE styret i Turkiet. Erdoğan är maktgalen, envåldshärskare och en diktator. Jag skulle inte ens komma på tanken att besöka Turkiet idag. För det han gjorde under försök till statskupp var så vedervärdigt och mot mänskliga rättighet som det bara går.

Alla dessa avskedande, misshandel av lärare, tjänstemän och andra yrkesgrupper som anklagades för att vara medlemmar i Gülen-rörelsen, grundare Fethullah Gülen. Fethullah Gülen lever i USA idag.

Men turkiska TV-serier älskar jag och det finns en ny på Netflix som jag har tittat på två avsnitt som jag kommer att titta på efter Hämnd och Kärlek – Cesur ve Güzel. Serien på Netflix heter “Intersektion -Kördügüm”. Problemet med att titta på Netflix är att man kan sitta en hel dag och titta. Både bra och dåligt. Jag gillar Netflix.

Väldigt dramatisk öppning precis som med Cesur ve Güzel.

Det finns också en spansk serie som jag har börjat att titta på “Gran Hotel – Grand hotell” Vilken byggnad med sina röda dekorationer! Spännande. Utspelas i början av 1900-talet med fantastiska klänningar. Alla dessa korridorer med gömda utrymmen.

Det får bli ett avsnitt av varje per dag. “Cesur ve Güzel” på SVT och “Intersektion” och “Gran hotel” på Netflix. Förr var jag ett filmfreak som sprang på bio stup i kvarten men det går inte idag då ungdomar tycks tro att biografen är deras vardagsrum och dom håller på med sina mobiler och kan inte hålla käften. Jag går inte på bio idag.

Det här inlägget postades i Film, TV och Media, Kultur, Terror och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.