Vad i glödheta HELVETE!!

Mannen slog barnen – hon dömdes till 30 års fängelse
Detta är USA! Jag är i och för sig inte förvånad för USA är ett rasistisk land så det skvätter om det. Rasism är inbyggt i systemet. Det var apartheid till slutet av 60-talet men i grunden har det inte hänt så mycket.

Rättssystemet i Oklahoma är vidrigt. Dom har inte heller den minsta kunskap om hur det fungerar i våldsamma förhållanden där jag gissar att även Tondalao Hall utsattes för våld eller psykisk terror.

Det är ju rena rama Saudiarabien där finns denna typ av straff. Oklahoma är en stat med låg medelinkomst och gränsar till Texas. Vilka domare sitter i dessa domstolar och dömer? Idioter som inte har ett hum om hur ett våldsamt förhållande kan se ut. Här kan man nästa säga att det är OK för mannen att misshandla barn. Men om mamman inte är hemma!?

Jag har skrivit många gånger om USA:s rättssystem hur sjukt det är med borgen och är du oskyldig kan du säga att du är skyldig för att få ett lägre straff. Men även att anhöriga har rätt att påverka om en brottsling kan släppas eller inte. Ett sådant samhälle skulle inte jag vilja leva i. Svarta och latinamerikanare är mycket mer utsatta. Där folk måste gå och registrera sig för att få rösta vilket innebär att många fattiga inte registrerar sig för det är omständligt för det krävs ID-kort och många har inga ID-kort. Personer som har straffats och suttit i fängelse får aldrig rösta. Vad är det för demokrati? USA är ingen fullvärdig demokrati utan har anmärkningar. Såklart!

Robert Braxton slog barnen och dömdes till villkorligt fängelsestraff.

Tondalao Hall larmade inte myndigheter om misshandeln – och dömdes till 30 års fängelse.
Nu, efter 15 år bakom galler, släpps hon fri.

– Jag känner mig välsignad och ödmjuk, säger hon enligt NBC News.

Fängelsedomen, som meddelades 2006, väckte starka reaktioner i amerikanska delstaten Oklahoma.

Tondalao Halls dåvarande pojkvän Robert Braxton hade erkänt att han slagit hennes två barn. Enligt advokaten hade ett av barnen flera brutna ben.

Han dömdes till ett 10-årigt villkorligt fängelsestraff – och spenderade därmed inte en dag i fängelse.

Desto hårdare blev straffet för Tondalao Hall – anklagad för att inte ha slagit larm om sin pojkväns misshandel av barnen – som dömdes till 30 års fängelse.

Efter domen blev Oklahomas rättssystem forum för debatt. Delstaten har flest fängslade invånare per capita i hela USA.

Expressen – Mannen slog barnen – hon dömdes till 30 års fängelse

The ACLU of Oklahoma has joined the efforts to seek justice for Tondalao Hall. Tondalao is a domestic violence survivor and mother of three who was sentenced to 30 years in prison for failing to stop the crimes her abuser committed against their children. The abuser, Robert Braxton accepted a guilty plea deal and never served a day in prison after his sentencing. Tondalao has served her time in prison since 2006.

In June, the ACLU of Oklahoma filed writ of habeas corpus on behalf of Tondalao Hall as part of a multifaceted campaign aimed at securing her release. Our campaign challenges Tondalao’s disproportionate sentence and advocates against scapegoating victims for their batterers’ crimes.

A judge in Pottawatomie County dismissed the ACLU’s first petition, but this fight is far from over. Navigating the law through courts, simply put, is a tedious process and procedure is important. As the ACLU’s next steps, a post-conviction application will be filed in Oklahoma County. Tondalao and her attorneys remain hopeful that a more just future is possible.

ACLU Oklahoma – Free Tondalao Hall

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.