H&M: ”Som en sekt”

Jag är inte ett dugg förvånad tvärtom. Detta usla företag med sin personalpolicy är inte unikt i sig. Det finns andra liknande företag som beter sig som sekter med ett starkt kontrollbehov och driver även personal i Sverige med slavliknande metoder.

Jag såg inlägget i TV-nyheterna i olika kanaler. Vad svarar H&M då? “Det är inget vi känner igen”. Det är ett standardsvar hos många företag som får kritik.

H&M svarar med att dom har gjort egna undersökningar och DÅ minsann är dom anställda så nöjda så! SJÄLVKLART! ingen vågar säga sanningen för då ryker jobbet.

Jag tycker att H&M är ett stinkande företag som anlitar slavfabriker i Asien där kvinnor syr och arbetsledare (män) går runt med piskan. Sömmerskor sover över sina maskiner då dom är så trötta. Bor i plåtskjul eller trängs i små rum.

Slaveriet är högst aktuellt men nu är det inga svarta på bomullsfälten utan unga kvinnor och barn som står för slaveriet i Asien.

Personalens larm inifrån H&M: ”Som en sekt”

Så beskrivs H&M av flera medarbetare i en ny bok om klädjättens ordförande Stefan Persson.

Bokens författare använder också en ”mullvad” som börjar arbeta på H&M.
Hon kommer till en arbetsplats där ”allt mäts i tid”, där man blir inringd med kort varsel och där arbetsledaren skriker på de anställda att öka takten.
”Vi tar starkt avstånd från boken”, skriver H&M i en kommentar.

I den nya boken ”The big boss” avslöjar journalisterna Erik Palm och Jonas Alsgren nya uppgifter om H&M:s styrelseordförande Stefan Persson.
De har bland annat granskat den så kallade ”H&M-andan” – den företagskultur som sägs ligga bakom klädkedjans framgångar. H&M-andan uppges handla om att ”skapa ett sammansvetsat lag som ökar arbetsglädjen och motivationen hos de anställda”, enligt boken.

För att få en inblick i hur H&M-andan fungerar i praktiken låter författarna sin researcher Sara Edvinsson agera mullvad genom att söka jobb inom H&M.

En designassistent berättar om en avdelning där de flesta mådde dåligt, där personalen fick gå på en temadag med skratterapi och chokladprovning. Hon beskriver situationen som absurd.

En designer beskriver hur det alltid är teamet som får äran när det går bra, medan man söker en syndabock när det går dåligt.

Expressen – Personalens larm inifrån H&M: ”Som en sekt”

Dessutom har H&M öppnat sju butiker i Israel! Det säger väl en del! Zionister/Pro-israeler. Ruttet är bara förnamnet!


Dagens handel – Butiksöppning för H&M i Israel

Jag har skrivit många inlägg om detta företag. Sök efter H&M i högerspalten.

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Reklam, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.