FN: Myanmar skyldiga att skydda rohingyer

Det är en självklarhet! Men det är skillnad på folkmord. Det som har hänt Rohingyerna är fruktansvärt. Samma hände palestinierna 1948. I stort sett samma skeende samma antal som drevs ut ur sitt land. Samma våld. Nu räknas det som folkmord på Rohingyerna men folkmordet på palestinierna räknas inte som folkmord trots att det har fortsatts fram till idag och lär fortsätta.

Nu pågår minnesceremonier i Israel om folkmordet under andra världskriget och Sveriges regering representeras av Stefan Löfven. Sverige har godkänt Palestina som land. Det visar hur zionistiskt Sverige är.

Jag lyssnade på nyheterna och återigen är det judarna som har den störst offerkoftan och utesluter ALLA andra grupper som också mördades i dessa s.k. arbetsläger.

Varför utesluts alla dom romer som också mördades? Varför utesluts alla dom romska barn som det gjordes experiment på? Varför utesluts alla funktionshindrade och alla förståndshandikappade? Alla dissidenter? Alla homosexuella: bögar, lesbiska, transsexuella, alla transvestiter m.fl. grupper som inte passade in i det ariska systemet VARFÖR?

VARFÖR är palestinier inte värda ett vitten? Men rohingyer är mer värda? VARFÖR är judar mer värda?

Jag har skrivit många inlägg om Israel och Palestina och det finns en kategori som handlar om folkmordet.

FN:s Internationella domstol ICJ i Haag säger att Myanmar måste göra allt det kan för att förhindra fortsatta övergrepp och förföljelser mot minoritetsbefolkningen rohingya. Beslutet är ett första steg i den unika rättegång som väntas pågå i flera år och som ska slå fast om Myanmar gjort sig skyldigt till folkmord.

Över 730000 rohingyer tvingades fly när Myanmars regering inledde en militäroffensiv i delstaten Rakhin e 2017. FN-domstolen ICJ gick på Gambias linje om att rohingyerna bör skyddas under tiden som rättegången pågår.

Svåra förhållanden
Över 730 000 människor ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya tvingades fly när regeringsoffensiven inleddes i delstaten Rakhine. Många flydde till grannlandet Bangladeshs största flyktingläger Cox’s Bazar, där de fortfarande lever under svåra förhållanden.

En expertpanel utsedd av Myanmars regering kom i måndags fram till att den inte funnit några bevis för övergrepp. Ledare för rohingyerna anser dock att undersökningen syftat till att rentvå Myanmar.

Den muslimska folkgruppen rohingya har bott i delstaten Rakhine i västra Burma i generationer. Före 1962 erkändes rohingyafolket som en av landets etniska minoriteter, men i dag klassas folkgruppen inte som medborgare. Rohingyer bor även i Bangladesh, Pakistan och Malaysia.

SVT – FN – militaren i Myanmar har begått folkmord på rohingyer

En bra artikel i Global Politics med ett par bra kommentarer:

Ett steg närmare rättvisa i Palestina?
Av Gunnar Olofsson -23 januari, 2020
Ett steg närmare rättvisa i Palestina?

Chefsåklagaren vid den Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i Haag, Fatou Bensouda, har beslutat att inleda en utredning av krigsbrott begångna under den nuvarande israeliska ockupationen av Palestina. Beslutet grundas på en fem år lång förberedande undersökning av situationen i området – där den preliminära bedömningen är att brott mot krigets lagar begåtts och fortsätter att begås, och att det inte finns anledning att tro att ”en utredning inte skulle tjäna rättvisans intresse”. Utredningen, om den genomförs, riktar sig mot både den israeliska ockupationsmakten och mot olika väpnade palestinska motståndsgrupper.

Enligt Israels justitiekansler Avichai Mandelblit ”finns ingen existerande palestinsk stat”, och premiärminister Netanyahu för sin del anser domstolens yttrande som ännu ett utslag av ”hyckleri” från ett FN som hela tiden försöker komma åt Israel – ”den enda demokratin i Mellanöstern”. I USA har Trumpadministrationen sedan tidigare förklarat att försök från ICC att åtala amerikaner eller israeler för olika brott kommer att få allvarliga konsekvenser, inte minst för domarna i domstolen personligen. Man talar här om stängda bankkonton, indragna visum och reserestriktioner bland annat.

Global Politics – Ett steg närmare rättvisa i Palestina

Kommentarer:

Hans Hjelm 23 januari, 2020 at 11:54
Det verkar som att de vita europeiska sionisterna vill skapa en stat för sig där bara vita ” Jezebel-judar” kan vara medborgare. Hur skiljer sig det från Adolfs Hitlers strävan att skapa en överlägsen vit ras som skulle härska över alla andra “underlägsen” raser i världen?
Människor runt om i världen måste erkänna skillnaden mellan riktiga judar och zionistiska “Jezebel-judar” och inte förlägga sin ilska på riktiga judar som är oskyldiga för krigsförbrytelser som begåtts av zionisterna i Israel och USA i judendomen. Det är därför rättvist att kritisera zionisterna för deras hat, missbruk och mord på palestinierna och inte vara “antisemitiska” i detta.
Israel har till exempel försökt manipulera den amerikanska regeringen genom lögner och bedrägeri att attackera fredliga länder i Mellanöstern i årtionden. I den beryktade Lavonaffären 1954 försökte till exempel Israel att lura USA att tro att det hade attackerats av Egypten så att USA skulle gå i krig mot Egypten.

Peter Berge 23 januari, 2020 at 13:25
Det största sveket israelerna gjorde mot sin enorma kassako och välgörare USA,var beskjutningen av USS Liberty 8 juni 1967.Skeppets uppgift var att signalspana på israelerna under 6 dagarskriget och vill minnas att USA hade förbjudit dem att gå in Syrien och ockupera Golanhöjderna.Men lagom till den operationen försökte man sänka Liberty vilket resulterade i att 34 dog och 171 skadades.Som vanligt ljög man ihopa en historia om att det var Egypten som låg bakom sänkningen vilket är rent skrattretande.Lyndon Johnson,den stora israelvännen,mörkade händelsen och förbjöd en större utredning.

Död åt sionismen! 23 januari, 2020 at 15:19
Palestinier har betalat och fortfarande betalar för brott som några andra sägs ha begått i Europa.
Detta är det största orättvisan mot Palestinier!

Rättvisa för Palestinier? Vad skulle då krävas? Bland annat följande
1. Vartenda marktjuv som ju är en del av ett kriminellt verksamhet lämnar Palestina för gott
2. Ett Nuremberg 2.0 där alla barnamördare ställs till svars.
3. Palestina kompenseras för mer än en sekel av mord, etnisk rensning, plundring, tortyr, mm, mm

OBS: rop inte “varg” ni som lider av sanningsallergi. Alltså har detta inget med “antisemitism” att göra utan med att sätta historien till rätta.

Anklagelser om “antisemitism” kommer att hagla över Fatou Bensouda. Hon ska vara väldig försiktig annars kan hon råka för t ex en olycka eller hittas död i sitt hem.

Det kommer aldrig att bli någon rättvisa för palestinierna eller för Palestina. Så länge inte världens ledare ser folkmordet på palestinierna. USA är ruttet, Israel är ruttet! Världen ser inte palestinier som människor därför bryr sig inte världen.

Stor affisch i Israel.

Det här inlägget postades i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Israel-Palestina, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.