Kina kräver ursäkt efter dansk satirteckning

Jaja, jag säger då det. Säg vad dom inte upprörs över. “Det sårar det kinesiska folket” Give me a break! Det kinesiska folket har ingen aning om detta och dom har annat att syssla med att uppnå olika kvoter då dom övervakas hela tiden överallt. Good or bad med kontrollanter i varenda by så att folket gör det som ska.

När vi blir för många sköter naturen om det själv eller så blir det krig och det är Donald Trump sugen på. Det mullrar också under jord med jordbävningar lite här och där. Vulkanutbrott på Filippinerna. Kanske det är dags för monstervulkanen i Yellowstone. Yellowstone får normalt ett utbrott vart 600 000:e år. Det är dags nu för det har gått mer än 640000 år.

Jag har skrivit om det tidigare “När den gula hästen syns över horisonten är det fara o färde”. En mening som har etsat sig fast i hjärnan. Är det dags nu? Blir coronaviruset en pandemi? Döden kommer från Kina? Coronaviruset är den gula hästen.

Vad ska Jyllands-Posten be om ursäkt för? Ingenting! Flaggan är ett utmärkt sätt att visa på vad som händer nu i Kina. Den är till och med riktigt bra!

En satirteckning i den danska tidningen Jyllands-Posten har väckt starka känslor i Kina. Teckningen föreställer den kinesiska flaggan men med coronavirus i stället för stjärnor.

Landets regering kräver nu en ursäkt från tecknaren.
Den uppmärksammade teckningen från Niels Bo Bojesen publicerades i måndagens tidning under vinjetten “Dagens teckning”.
– Det har inte funnits någon avsikt att håna eller förlöjliga, säger Jyllands-Postens chefredaktör, Jacob Nybroe, till TV2 enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Men den kinesiska regeringen anser att den är kränkande. I ett uttalande som publicerats på landets danska ambassads sajt beskrivs teckningen som en “förolämpning” som “sårar det kinesiska folket”. Uttalandet avslutas med en uppmaning till självkritik och krav på en offentlig ursäkt.

Men det kommer det kinesiska folket inte att få, konstaterar chefredaktören Jacob Nybroe.

Aftonbladet – Kina kräver ursäkt efter dansk satirteckning

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.