Så urbota korkat!!! Coronaviruset är luftburet!

Att sätta 3700 personer i karantän på “Diamond Princess” är nog det dummaste jag har läst på länge. Ett perfekt ställe att sprida viruset på. Hytter som ligger på insidan av fartyget har inga fönster och måste ha ventilationen på.

Det måste vara hemskt att sitta och vänta på att bli smittad. Dom som har balkongen och fönster som går att öppna är det väl bättre. Det kommer att bli många fler på den båten. Hur tänkte dom?

Blir det som i “Hjältarna från Telemarken”? Man offrar dom på båten hellre än att dom får komma iland.

Inte nog med det, det finns tre fartyg till i karantän i Asien ett är “World Dream”.

Folk kommer att få PTSD eller andra psykiska problem framförallt dom hytter som inte har några fönster.

Ingen vet hur detta kommer att sluta. Det verkar vara allvarligare än Sars-viruset som också kom från södra Kina.

Jag har haft “Asiaten” i mitten på 60-talet. Jag har haft Hongkong i mitten på 70-talet och jag hade influensa i februari 2016, en av dom värsta då jag hade 39-40 graders feber i fem dagar. Jag har inte varit så sjuk sen 1968. Men nu tar jag sprutan varje år och har inte varit sjuk sen dess.

Om Corona kommer till min lilla håla sätter jag mig själv och katten i karantän.

Detta med munskydden som alla köper hjälper ju inte ett jäkla dugg. Det är bara larvigt. Dom täpper dessutom inte till ordentligt då det finns glipor.

En sådan här mask ska man ha plus tättslutande glasögon och skyddsrock.

Här en sida som visar på dom olika pandemier vi har haft sen Spanska sjukan.
Medicinhistoria – Virusets historia

Skräcken på isolerade fartygen: ”Blir värre”Tre kryssningsfartyg är isolerade i Asien på grund av viruset – och nu ökar skräcken, oron och ilskan bland passagerarna.

På fartyget Diamond Princess har redan 61 fall av smittan konstaterats.
På fredagen uppgavs över 34 000 personer ha smittats av det nya coronaviruset, som har spridits världen över efter smittans uppkomst i mångmiljonstaden Wuhan i centrala Kina.

Dödssiffran i dagsläget ligger på 717 personer – vilket är fler dödsfall än i samband med sarsutbrottet 2002–2003 då nära 650 personer avled i Kina och Hongkong.

WHO klassade för en dryg vecka sedan det pågående utbrottet av coronaviruset som ett globalt nödläge. Utöver hälsofara har viruset även gett effekter på världens börser och i handeln – inte minst inom turismen. Diamond Princess är ett av tre virusdrabbade kryssningsfartyg i Asien och har drabbats hårt av virusutbrottet. Sedan några dagar tillbaka är fartyget satt i karantän. Fartyget ligger förankrat utanför den japanska kuststaden Yokohama, söder om Tokyo. Beslutet om karantän togs i och med att en man testats positivt för coronaviruset efter att han klivit av kryssningsfartyget i Hongkong.

Enligt CNN befinner sig 3 700 personer ombord, varav 2 600 av dessa är passagerare. Hittills ska 61 personer ombord testat positivt för coronaviruset. En av dessa är amerikanen Rebecca Frasure som befinner sig på semester med maken.

Kort efter diagnosticeringen fördes hon från kryssningsfartyget till ett sjukhus. Hennes make Kent Frasure har inte testat positivt och befinner sig fortsatt i karantän på spökskeppet.  Enligt honom har ingen kommit för att desinfektera paret och nu tror han att det bara är en tidsfråga innan även han diagnosticeras med viruset, säger han till CNN.

Expressen – Skräcken på isolerade fartygen: ”Blir värre”

Det här inlägget postades i Boende, Hälsa, In the air och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.