Min katt “Ulltott”

Jag har skaffat en katt som jag har skrivit om tidigare. Nu har hon bott med mig i ett halvår och jag är accepterad. Hon är rolig på många sätt. Hennes ögon är klarblå lite melerade mycket vackra.

Hon är kastrerad och har gjort sitt som avelskatt och jag fick köpa henne. Hon har haft det jobbigt och här hos mig är det väldigt lugnt och tyst och hon är drottningen på täppan nu utan konkurrens och ungar.

Hon drömmer något så in i bomben. Hon pratar i sömnen och sprattlar som bara den och hon rycker till ibland. Igår när hon låg i knäet lade hon sig på rygg och med munnen öppen och så fräste hon till så att jag hoppade till. Hon stirrade på mig med ögonen vidöppna och lite förvirrad innan hon vaknade till. Hon snarkar också och när hon vaknar går hon omkring och fnyser en liten stund.

Då kom tanken, är hon medveten om att hon drömmer och vad drömmer hon om?
Häromdagen låg hon och sov djupt och rätt som det var kom en skata på fönsterbrädet och som ur en kanon i raketfart upp till fönstret. Och när hon “pratar” i sömnen är det såååå gulligt.


Vid ett annat tillfälle.

Ulltotten kommer att få och göra när fiskmåsarna anländer till hålan.

Jag håller också på att vänja henne med halsband och sele för jag vill ta ut henne till sommaren.

När jag tog på selen höll jag nästan på att skratta ihjäl mig men var tvungen att dölja det. Hon gick på två ben och krumbuktade och åmade sig något förskräckligt men efter en halvtimme hade hon accepterat den så varje vecka framöver ska hon ha på den ett par timmar och sen blir det kopplet som jag tror blir en utmaning. Men jag är inte den som ger mig i första taget.

Hon är otroligt stark men det är en stor katt. Hon förgyller mina dagar det är då något som är säkert och hon är jättesnäll men busig också när jag sitter vid datorn.

Det här inlägget postades i Boende, Djuren och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.