TV-bråket gynnar bara streamingtjänsterna

Dessa bråk är ju hur trist som helst! Ännu ett där kanal 5, kanal 9, kanal 11, Eurosport och TLC. Vad kom istället!? Skitkanaler enligt mig, SF-kanalen, TV4-film och TV4 Guld och Sportkanalen. VA F@N!! Förra gången var det bättre ersättningskanaler. Det är ju bara gammal skåpmat i dom kanalerna. Sport tittar jag inte på.

Håller med att detta bråk gynnar streamingtjänsterna och för mig är det Netflix. Det enda är att jag annars tittar på TV på några av dom nersläckta kanalerna och där dras ju inga GB.

Det är ju inte första gången dom tjafsar om priser. Om det nu handlar om Allsvenskan så förhandla om den endast då för tusan! Jag hatar sport och hela helgerna är det sport på alla SVT-kanaler förutom på Kunskapskanalen men där är det repriser.

Netflix är bäst tycker jag!

Nytt tv-bråk – Kanal 5 släcks för Telias kunder
Ett nytt tv-bråk har drabbat Sverige.

Denna gång är det Discovery och Telia som inte har lyckats nå en ny överenskommelse om ett nytt distributionsavtal.

Beskedet är därför att kanal 5, från och med klockan 08.00 på tisdagsmorgonen, släcktes ner för Telias alla 770 000 kunder.

– Vi erbjöd Telia att förlänga under dagen, men det tackade de nej till. Men vi hoppas att de är redo att förhandla, säger Daniel Lagerqvist.

Presschef för Telia Irene Krohn bekräftar att Telia inte längre har tillåtelse att sända kanal 5.

– Det har ju varit en förhandling och nu har vi inte längre ett avtal så nu har vi inte rätt att sända kanalerna längre. Och anledningen till det är ju att vi helt enkelt inte kunde enas eftersom vi menar att det skulle innebära en på pass stor försämring för våra kunder, säger hon och fortsätter:

– Bland annat så innebär det att allsvenskan och visst annat innehåll inte kommer kunna vara tillgänglig på vanlig tv. Vi vet att största delen av tittandet fortfarande görs vi vanlig tv särskilt sportinnehållet och det försvårar ju också för äldre som inte har något digitalt alternativ.

Kanalerna som försvinner från Telia är:

Kanal 5
Kanal 9
Kanal 11
Eurosport 1
Eurosport 2

Discovery Channel

Investigation Discovery
Animal Planet

TLC
Discovery Science.
Expressen – Nytt tv-bråk – Kanal 5 släcks för Telias kunder/Nöje

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Idrott, Kultur, Natur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.