Twitter blev ett forum för fascism

Jag raderade mitt Twitterkonto för ett par år sedan då fascister, nazister och högerextremister samt zionister härjade och det har väl knappast blivit bättre under åren efter. Hur folk får bete sig är helt sjukt. Jag har inget Facebook heller för där gror samma skit. Det ondskefulla tar över internet mer och mer.

Det är en orsak till att jag har inaktiverat kommentarer på min blogg. Så mycket elände internet innebär av grov kriminalitet av olika sort. Dom onda hittar alla möjliga sätt att lura folk på olika sätt. Internet är skit och vi hade det så mycket bättre innan 1995. Inget kvinnohat som det är nu, inga bedrägerier som idag. Kvinnor kunde röra sig ute utan att vara livrädda.


Så såg det ut då. Nu finns mer effektiva metoder – Internet.

Twitter är en totalitär stat
Stäng dörren om rasi-stasi och släng bort nyckeln
Låt mig påminna om hur en diktatur fungerar.
Den totalitära staten upprätthålls inte bara genom fängelser och tortyr. Det är egentligen inte hotet om att hamna i Gulag eller att skjutas i ett dike som gör att du tiger och lyder. Om det skulle hända har du åtminstone vissa möjligheter att bli hjälte.

Det är de små sakerna som gör att du inte törs ifrågasätta regimen.
En nära anhörig till mig levde sina första år under den polska enpartistaten. Efter att hennes pappa fängslats för sitt engagemang i oppositionsrörelsen Solidaritet fick barnen inte längre gå i förskolan.

Vi har fått en totalitär stat mitt i vårt offentliga liv – Twitter.
En app som egentligen inte är särskilt populär men upprätthåller sitt inflytande eftersom den är en mötesplats för makthavare: politiker, journalister och kändisar.Han hånades. Rykten spreds. Det skvallrades. Högertrollen jublade och försökte få hans fylla att framstå som något extremt.

Förra veckan publicerades en smygfilmad video som föreställde en full komiker på Twitter. Han gjorde exakt det som fulla människor gör. Han var full. Precis som så många andra människor i det här alkoholmarinerade landet är varje helg.

Han hånades. Rykten spreds. Det skvallrades. Högertrollen jublade och försökte få hans fylla att framstå som något extremt.

Videon lades ut av Chang Frick, redaktör för den SD-anknutna sajten Nyheter idag, som länge kämpat för att tas på allvar som journalist. Han är en av twitterdiktaturens byråkrater som väljer vem av oss som ska skämmas offentligt.

Aftonbladet – Twitter är en totalitär stat/Kultur/Martin Aagård

Det här inlägget postades i Allmänt, Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.