Hur kunde det hända? “Lilla hjärtat”

Det gör ont att läsa och se på morgonnyheterna om denna lilla flicka endast tre år slits upp med rötterna för att återbördas till en mamma som är narkoman. Pappan narkoman och kriminell dör i häktet.

Hur i helvete kan Kammarrätten vara så oförstående och här se till föräldrarnas bästa och inte till den lilla tösen som inte vet någon annan familj än den hon har bott hos. Hur i glödheta…. kan inte myndigheterna kräva drogtester på som nu mamman!?

Vilket jäkla rättsväsende har vi!? Här en kammarrätt som är fullständigt inkompetent som jag tycker är indirekt skyldig till denna lilla flickas död!

Det måste till en lagändring och ta barn från knarkande föräldrar som vägrar drogtesta sig men även när det gäller andra missbruk och kriminalitet där barn far illa.

Ska barn tillbaka till sina biologiska föräldrar ska dom drogtestas varje vecka ett helt år där någon personal ska vara med så det inte fuskas.

Den lilla flickan föddes med abstinens och dog med opiater/sömnmedel i kroppen. Det är så sorgligt att det gör riktigt ont i hela kroppen!

När föräldrarna vägrar drogtesta sig är dom fortfarande narkomaner. Men ingen hänsyn har tagits till det.

För sent för Lilla hjärtat – men andra barn kan räddas
Flickan omhändertogs redan på BB, och fick smeknamnet ”Lilla hjärtat”. Men efter två och ett halvt år beslöt en domstol att de biologiska föräldrarna skulle återfå vårdnaden, trots socialtjänstens oro för missbruk och psykisk ohälsa. Nu är flickan död. Lagen måste ändras, och sätta barnets bästa först.

En nyfödd flicka med abstinens överges på BB. Två och ett halvt år senare beslutar en domstol att hon ska återförenas med föräldrarna. Nu är hon död. Lagstiftningen måste ändras skyndsamt.

Fler svenska barn borde adopteras
Ett barn som föds med abstinens på grund av moderns missbruk och omhändertas redan på BB, som Lilla hjärtat, borde överhuvudtaget inte hamna i familjehemssystemet. Det barnet borde adopteras och få en ny, trygg familj för livet. Men i Sverige har frågan om inhemska adoptioner länge varit känslig.

Det är för sent för att rädda Lilla hjärtat – men inte för att ge andra barn en trygg barndom. Det brådskar.

Expressen – För sent för Lilla hjärtat – men andra barn kan räddas/Lena Hallengren

Fostermammans rädsla innan flickan hittades död
I april förra året tvingade en kammarrättsdom den treåriga flickan, som döptes till ”Lilla hjärtat” när hon föddes, att flytta från ett tryggt familjehem hem till mamman som under hennes tidiga år ansetts vara en fara för henne på grund av missbruk och psykisk ohälsa.

– Vi fick aldrig mer se henne och inte hon oss, berättar fostermamman Melinda Jacobs nu om flickans sista tid.

Flickan hittades död hemma hos mamman i Norrköping som nu sitter häktad för grovt vållande till annans död.

Familjehemmets berättelse om ”vrede, sorg och något som inte behövt hända” måste nu bli en väckarklocka för de som tror att Sverige tänker på ”barnets bästa”.

Expressen – Fostermammans rädsla innan flickan hittades död/Premium

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Kriminalitet, Rättssystem och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.