Vilken blodgrupp kan avgöra hur känslig du är

Jaha, då har jag den bästa blodgruppen O. Det är också den blodgrupp som kan ge blod till alla blodgrupper. Blodgrupp A är känsligast. Intressant om det stämmer. Men jag sitter i karantän frivilligt med katten. Jag klarar det bra eftersom jag är lite av en enstöring. Det finns Skype annars. I min svale verkar alla vara borta förutom grannen som jag hör går till arbetet och han arbetar skift. Det är väldigt tyst. Väldigt få är ute. Jag bor mitt i centrum vid gågatan.

Jag blir ändå väldigt irriterad på dom gamlingar som struntar i om dom blir smittade eller inte, vi ska ändå dö. Men dom kan smitta andra. Jag tror ingen vill kvävas till döds! Så kärringar och gubbar HÅLL ER HEMMA för bövelen. Var inte så egoistiska!!!

Den här blodgruppen klarar sig bättre
Enligt de preliminära resultaten verkar personer med blodgrupp A vara känsligare för coronaviruset. De blir oftare smittade och dör också oftare i sjukdomen. Av de som avled i covid-19 hade 41 procent just blodgrupp A. De med blodgrupp 0 tycks däremot klara sig bättre: De blir inte smittade lika lätt, och om de blir det, så överlever de oftare sjukdomen. Studien bygger på prover från 2173 bekräftat covid-19-smittade personer i Wuhan och Shenzhen som man sedan har jämfört med 3694 friska personer i samma område.

– Personer med blodgrupp A kan behöva skyddas extra för att inte bli smittade och om de blir sjuka i covid-19 kan de behöva kraftfullare behandling, säger forskarteamet vid Centre for Evidence-Based and Translational Medicine i Wuhan till Fox News.

Men de tillägger att resultaten behöver följas upp med ytterligare studier innan man vet säkert vilken koppling blodgrupp, coronasmitta och dödlighet i covid-19 verkligen har.

Må Bra – Din blodgrupp kan göra dig känsligare för coronaviruset

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.