Jag undrar, är det samma norrman?

För ungefär tre år sedan när jag skulle besöka en person på Uddevalla sjukhus och skulle gå ner i gångtunneln blev jag knuffad nerför trapporna och jag slog mig rejält. Han som knuffade mig var norrman och ungefär då i 30-årsåldern, blond. Tack och lov höll jag mig i räcket för annars hade jag väl slagit ihjäl mig som kanske var hans syfte. Jag skadade knät och slog i höften rejält. Jag kunde inte ta mig upp och norrmannen sa att han inte hade tid.

Det kom en busschaufför och tog mig upp och först kunde jag inte stödja på det benet så jag fick hjälp men efter en stund kunde jag haltandes ta mig fram.

När jag kom hem hade jag världens blåmärke på höften och knät var svullet. Det tog lång tid innan jag kunde gå normalt men om jag ligger konstigt när jag sover kan jag få ont i knät igen.

Vilka sjuka personer som dräller omkring och skadar folk. Det verkar finnas gott om dom.


Printscreen

Norrmannen ville döda äldre kvinna
Vid rättegången hördes fem vittnen om händelsen. En film från dramat spelades även upp i rättssalen.

I anslutning till rättsprocessen genomgick 33-åringen en stor rättspsykiatrisk undersökning. Den har senare visat att mannen lider av allvarlig psykisk störning både vid händelsen och vid undersökningstillfället.

Enligt Lunds tingsrätt döms nu mannen för försök till mord. Påföljden bestäms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

”Medvetet agerande”
Ingen av de personer som bevittnade händelsen trodde att hon skulle överleva, skriver rätten i domen. Enligt domstolen var mannens agerande målmedvetet både vad gäller handling och ord. Han väntade lugnt på perrongen tills tåget närmade sig och gick snabbt till angrepp på en person som var betydligt mindre och äldre än vad han själv är.

Expressen – Norrmannen ville döda äldre kvinna/Lars-Olof Strömberg

Det här inlägget postades i Hälsa, Kriminalitet och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.