Ett liv märkt av mordhot

Hur kan man hata en person, en person som är smart och kreativ på alla sett och vis. Vilka hatar Gina Dirawi så intensivt att dom vill mörda henne och utsätta henne för mordhot att hon måste ha livvakter? Är det för att är palestinska och hennes föräldrar kommer från Libanon? Zionister, israeler, högerextremister, nazister eller allihopa? Kvinnohatet är kompakt!

Jag tycker att hon är fantastisk helt enkelt och rolig är hon också. Det finns också många kvinnor som hatar kvinnor som gör något vettigt av sina liv. Personer som sitter bakom sina skärmar fula och sunkiga och är så otroligt avundsjuka och här kommer en kvinna som dessutom har palestinska rötter det går ju inte för sig. Jag tycker att det är så ledsamt att inte kvinnor kan stötta varandra istället för att trampa i patriarkatets dynga.

Jag har beställt boken: “Paradiset är under mammas fötter”.

För många år sedan hade jag ett projektarbete på Fittja gård och jag och personalen var på ett seminarium som handlade om islam. Två imamer var där och dom nämnde detta med att paradiset är under mammas fötter men det var mycket jag var mycket kritisk emot och det var att allt löstes inom familjen även om det gällde brott av olika slag. Dom följde inte svensk lag utan dom levde i ett parallellsamhälle med egna lagar utan insyn.

Vad hände Gina Dirawi? Ett liv märkt av mordhot
Ett liv märkt av mordhot. Gina Dirawi slog igenom på Youtube som 20-åring genom att spela in sketcher på toaletten. Hon var supertalangen som snabbt blev folkkär genom att leda Melodifestivalen och vara julvärd i SVT. Men när hennes popularitet ökad växte hatet mot henne. Bakom den glamorösa fasaden fanns ett liv med mordhot och livvakter. Vi får en exklusiv inblick i Gina Dirawis liv. Vänner, familj och stjärnor som William Spetz, Kristian Luuk och Danny Saucedo berättar om hur det gick till när en ung komiker från Sundsvall tog klivet upp på de stora arenorna.

En dokumentär om Gina.
SvtPlay – Vad hände Gina Dirawi?

Äntligen dags för unga arga muslimska kvinnor
Jag ryser av välbehag. Så precist hon prickar kvartstonerna i böneutropet. Det är över på en sekund, och säkert inte avsett som skönsång, men att höra Gina Dirawi själv läsa sin debutroman ”Paradiset ligger under mammas fötter” är ett måste.

Inte bara för böneutropens skull, från minareten i det palestinska gettot där handlingen trappas upp, utan också för alla de arabiska uttrycken, sättet att säga ”ouf”, tala bruten svenska, sundsvallsdialekt och fuck fuck fuck. Skvallret i kvinnokollektiven. De roliga referenserna till amerikansk populärkultur. Gina Dirawi är en estradör. Själv fastnar jag på klumpiga språkligheter, som stockar kör fast i skrevor längs en ström, men när jag lägger ifrån mig boken och lyssnar på Dirawi flyter det på.

Många har sett och blivit berörda av SVT-dokumentären ”Vad hände med Gina Dirawi”. Där förstår man vilket högt pris hon har fått betala för att ha stuckit ut hakan som ung muslimsk kvinna. Hatet hon fick när hon var julvärd.

Expressen – Äntligen dags för unga arga muslimska kvinnor/Gunilla Brodrej

Det här inlägget postades i Boende, Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Religion, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.