USA och Israel är rovdjur!

Jo, dom är rena rama pirater och det är vilda västern. På SVT ett reportage i Rapport att Sverige ska tillverka egen skyddsutrustning då beställd har USA och Mossad med stora sedelbuntar lagt beslag på, på flygplatser. USA försökte även att köpa ett helt företag i Belgien men det satte den belgiska stopp förr.

En anonym tjänsteman i Mossad beskrev en kaotisk internationell marknadsplats där regeringar från hela världen konkurrerar om respiratorer, andningsskydd N95 och andra skyddsutrustningar. Agenter tvekar inte bjuda över köpare från andra nationer, sa en journalist på “Uvda”, ett utredande nyhetsprogram på Israels kanal 12.”Vi använder våra speciella anslutningar för att vinna loppet” sade han.

Berlins inrikesminister Andreas Geisel sällar sig till skaran som anklagar USA för att köra över andra i kampen mot det nya coronaviruset. Han hävdar att tysk polis blivit berövad 200.000 professionella skyddsmasker. – Vi betraktar detta som ett slags modern piratverksamhet. Så beter man sig inte mot transatlantiska partner. Vilda västern-metoder ska inte tas till ens under globala kriser, säger Geisel.

Global politics – Israel spionorganisation Mossad/skaffar utrusning mot corona på tveksamt sätt – (liksom USA.)/ Anders Romelsjö

Planet stod på startbanan lastat med munskydd och skulle just lyfta från Kina med destination Frankrike. Då dök amerikaner upp utrustade med sedelbuntar. Kontant betalade de mer än fransmännen gjort för lasten.
Nyheten, som rapporterades tidigare i veckan, har fått Frankrike att rasa över vad ses som fräcka stölder av skyddsutrustning. USA utpekas vara ”tjuven”.

– Beställningen var gjord och betald och munskydden var redan tillverkade och skulle skickas från Kina. Men ute på startbanan på flygplatsen köpte amerikanerna upp hela ordern kontant. Planet dirigerades om till USA, berättade Renauld Muselier, ordförande i regionen Provence-Alpes-Côte d’Azur i södra Frankrike, på tisdagskvällen.

I Frankrike rasar politiker över en last skyddsmateriel från Kina som beställts – men som USA köpte upp i sista stund, vilket Washington förnekar.

Italien: Miljoner masker kommer aldrig fram medan läkare dör
Även i Italien, där över 60 läkare dött av coronaviruset, råder skriande brist på skyddsutrustning. På Twitter skriver sjuksköterskor hur de ”inte längre vågar gå till jobbet” med usla masker och skyddsdräkter. Blockerade transporter med skyddsutrustning har blivit horribel vardag i Italien. När dödstalen var som högst blockerade Tyskland en transport med 800 000 kirurgiska ansiktsmasker från Kina på grund av det tyska exportförbudet.

Therese Larsson Hultin/Tomas Lundin/Charlotta Buxton/Gunilla von Hall

SvD – Panikjakt på utrustning ger handelskaos

Självklart ljuger USA och Israel. Dom är specialister på det. Ingen hänsyn överhuvudtaget. Det är skrämmande. Det finns inga som ljuger så bra som USA. Det känns som ett krig är på gång. Jag förstår inte hur Tyskland vägrade en transport till Italien där människor dör som flugor. Det är horribelt. I dessa tider MÅSTE transporter av skyddsutrustning tillåtas överallt. Och beställarna måste få det dom beställt och betalat för och inga rovdjur som USA och Israel lägga beslag på. Dom får väl för helvete tillverka eget som nu Sverige gör på grund av stölder.

Folk fattar inte hur allvarligt detta är. Information dagarna i ända och personer som är smittade som inte har några symtom och blir superspridare. Det är mycket skrämmande.

Jag stod i fönstret en stund i väntan på maten och vad ser jag, ungdomar som går tätt och kollar sina mobiler. Jag såg en grupp byggkillar som INTE höll distans. Och andra som verkar fullständigt skita i alla regler. Tror dom att dom inte blir smittade eller får lindriga besvär? Men bebisar har dött, många unga har dött.

Jag får göra som en tant i Stockholm, hon hade tumstocken över rullatorn. Jag får ta gåstaven över “Dramaten”. Nu har döden också kommit till min lilla håla med ett 10-tal på intensiven.

Har inte hört något från den kinesiska ambassadören den sista tiden. Har han krupit under den sten där han hör hemma?

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, In the air och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.