Nu spricker den Danske Akademi

Nu hoppar Suzanne Brøgger m.fl. av den Danske Akademi då en av medlemmarna ihärdigt försvarar den i mitt tycke vidrige kvinnohataren Horace Engdahl. Jag tycker att det är mer smärtsamt när kvinnor är kvinnohatare som nu Marianne Stidsen. Hon med en dåres envishet försvarar Horace Engdahl och hon riktar skarp kritik mot MeToo-rörelsen. Med det försvarar hon även Jean Claude Arnault som hon menar kidnappats av Sara Daniuns ”feministiska sharia”.


Suzanne Brøgger

Hur i glödheta kan någon överhuvudtaget anse att MeTo-rörelsen är något påhitt för att sänka männen som begår sexuella övergrepp och sexuella trakasserier!!?? Så alla dessa kvinnor som anmälde Jean-Claude Arnault för olika övergrepp är en skitsak och borde inte ha anmälts?

Han daskade till och med Kronprinsessan i baken!! Så det är också OK? Varje dag, vecka in, vecka ut utsätter män kvinnor för övergrepp på deras arbetsplatser. Det sopar vi under mattan och vänder blad till nästa övergrepp. Den synen på kvinnor visar att vi inte har kommit ett skvatt framåt och att samhället är både ojämlikt och ojämställt. Är vi nere på 50-talet eller what?

Marianne Stidsen
”Stidsen påstår att ”MeToo är en terroriströrelse, och tiden är inne att börja lagföra MeToo-aktivister med hjälp av terrorlagstiftningen.” Hon måste vara så långt ut mot höger man kan komma för att tycka MeTo-rörelsen är en terroriströrelse!? Hur sjukt är inte detta.

Horace Engdahl

En gruppe forfattere indstiftede i 1960 Det Danske Akademi med det noble formål at »virke for dansk ånd og sprog, især inden for litteraturen«.
En af dem var Karen Blixen, som døde to år senere. Hun ønskede, at akademiet skulle holde til i hendes stuer på Rungstedlund, og det har det gjort siden. Egentlig er det en slags avanceret bogklub: De mødes månedligt, holder oplæsninger og uddeler priser. Medlemmerne, der er valgt for livet, har talt navne som P.H., Agnes Henningsen, Villy Sørensen, Klaus Rifbjerg og Inger Christensen.
Ifølge forfatteren Suzanne Brøgger, der blev valgt ind i 1997, har ingen litteraturpriser i Danmark den samme symbolske tyngde for forfattere som akademiets priser. Derfor mener hun også, at akademiet er værd at bevare.

Information/Kultur – Danske Akademi största kris Bakom betalvägg

Marianne Stidsen vägrar dock avstå sin plats och svarar på kritiken i ett mail till Aftonbladet.
–Man kan så klart spekulera i vad som får skribenter som borde gå längst fram när det gäller att försvara basala friheter, bland dem yttrandefriheten att vända på klacken och kräva att de ska inskränkas.
Hon menar sig hela tiden ha talat i egen person och aldrig i egenskap av akademieledamot.

–Under de cirka två år jag varit aktiv i debatten om Metoo, vänsterpopulism och nytotalitarism så har ingen av mina akademikolleger gått ut i offentligheten och gjort sina motåsikter kända
Men i dag är det en hård press att inte ifrågasätta ”den betongtunga vänsterradikala och ultrafeministiska konsensus” som härskar just nu, skriver Stidsen.

Författarna Suzanne Brøgger, Ida Jessen, Jens Smærup Sørensen och dramatikern Astrid Saalbach har hoppat av Danska akademiens arbete.
Lasse Horne Kjældgaard, Jørn Lund, Anne-Marie Mai, Astrid Saalbach, Jens Smærup Sørensen och Per Øhrgaard har alla undertecknat ett brev som inleds med orden ”Kära Marianne Stidsen, avgå från Danska akademien!”

Aftonbladet – Nu havererar även den Danske Akademi/Martin Aagård

SQ – Svenska Akademiens elände elände…

SQ – Danius, Espmark och Englund återvänder till Svenska Akademien

SQ – För alla kvinnor! Svenska Akademien

SQ – ”Män passar bättre i Akademien”

Det här inlägget postades i Feminism, Film, TV och Media, Hälsa, Kultur, Litteratur, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.