Serien “Unorthodox” finns på Netflix

Jag har sett ”Unorthodox” men jag kan inte se det FANTASTISKA med denna serie. Jag tycker att den är slätstruken. Jag saknade mer drama för verkligheten är mycket värre. Bland annat har SVT visat dokumentärer om detta. Förtrycket mot kvinnorna är extremt och dom finns bara till för att föda barn och laga mat medan männen inte gör ett skit mer än att läsa toran. Det ska födas så många barn att det uppväger dom judar som dog i lägren. Djissus kraist så sjukt!

Jag blev väldigt besviken måste jag säga sorgligt nog. Men temat är bra och fler kvinnor borde bryta sig loss men det är intill omöjligt. Nu bygger ”Unorthodox” på ett verkligt fall.

Men bröllopet var bra skildrat och det är sinnessjukt.

Det går ju inte att jämföra med Amish för där kan dom bryta sig loss där ungdomarna lever under några veckor utanför amishsamhället och kan välja var dom vill leva. Mennoniterna är mycket friare som är en gren av Amish.

Ett inlägg jag gjorde 2013 om den stora klanen Belz. Fy tusan! Kvinnor är helt exkluderade.
SQ – Det ultraortodoxa judiska furstehuset Belz

Och deras religionsklädsel tycker jag är den absolut fulaste med kvarnhjul till huvudbonad vid högtider och för korta byxor och urväxta rockar och dessa korkskruvar och för små hattar. Hur föds en sådan extrem klädsel och kvinnorna är bara grå, bruna eller gröna med peruker eller snibb på huvudet. Fy för sören!


Jag tycker att det ser helt knäppt ut med dessa korkskruvar! Vad har dom funktion undrar jag?

Denna huvudbonad är ännu mer knäpp och ser ut som ett kvarnhjul!

”Serien bygger på Deborah Feldmans biografi om livet i den hårt kontrollerande tillvaron, som är placerad mitt i ”världens friaste land”. Den är djupt reaktionär, redigt bakåtsträvande. Som Amish, fast med flätor. Udda kläder och stenhårda regler som ska se till att hålla medlemmarna på mattan.
Sex får man bara ha på fredagar och bara i reproducerande syfte (först dock efter kvinnan gått på reningsbad i sju dagar efter mens) – för det har Gud sagt.

Bitvis är deras många föreskrifter och förbud skrattretande – för att inte tala om det där högtidshattarna som ser ut gigantiska pälspuckar – men det är ju samtidigt symboler för ett skadligt och individförtryckande religionsutö… nej, maktutövande. Makt, mer än tro. Om man ska tro filmen. Och Esthers mamma, hon som inte stod ut, som lämnade samfundet – och sin dotter – för ett fritt liv i Tyskland.”

SVT – Serierecension: Religiöst förtryck i Unorthodox/Fredrik Sahlin

Det här inlägget postades i Allmänt, Djuren, Hälsa, Rättssystem, Religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.