Säpo varnar för uppköp av företag när Sverige går på knäna

Det förvånar mig inte ett dugg. I första hand är det Kina som hatar Sverige då Sverige kritiserar plus journalister och bloggar. Kina hatar Sverige på grund av författaren och den kidnappade av Kina Gui Minhai, Kina kidnappar en svensk medborgare. Men också avslöjande av Kinas olika läger, uppfostringsanstalt och fängelser.

Kinas ambassadör i Sverige “is one of the kind”. Elak, Covid19 kommer inte från Kina och han menar att Kina blir smutskastade stup i kvarten. Gui Congyou är oerhört lättkränkt. Han är i Sverige och får finna sig i att vi får kritisera vad som helst även Kina. Jag tycker att han är hemsk och jag tror att han tillhör den kinesiska maffian för ingen vettig människa beter sig som vad han gör, släng ut honom.

Ryssland ja kanske men Kina har tidigare försökt att köpa hamnar som dom påstår ska vara för handel, tillåt mig att garva knäna av mig. Om någon tror det är dom dummare än dumma. Kina skulle naturligtvis göra dom till militärbaser. Inget snack!!

Jag kan även tänka mig Israel. Ryssland högerextremister, Kina vänsterextremister och så fascister mitt emellan.

Sverige måste sätta stopp för uppköp. Inga lån heller som vi aldrig skulle slippa eller klara av att betala tillbaka. När det gäller dessa länder finns ALLTID en baktanke en hållhake. Och det finstilta är så krångligt att ingen förstår.

Det var samma i Belgien när USA försökte köpa ett företag som tillverkar skyddsutrustning. Regeringen satte stopp för den affären. Bra att Säpo håller koll här för Kina är oerhört aggressiva. Det är ju värsta skräckscenariot om Kina skulle få makt i Sverige och jag tycker dessutom att vi borde bli mer Sweden-made och skippa affärer med Kina. Det går ju knappt att köpa någonting som inte är tillverkat i Kina. Det är för jävligt.

Och vad har hänt med Fang Bin som filmade i Wuhan som blev hämtad och försvann. Vad har hänt med läkaren Li Wenliang där han tvingades att skriva under ett dokument där han hade stört ordningen, han dog senare i covid19.

Vad har hänt med nyhetsankaret Li Zehua försvann sen tystnad. Byggherren Ren Zheqiang försvann trots att han var vän med Kinas vicepresident men Ren Zheqiang gick för långt.
Expressen – Kinas försvunna de ville visa verkligheten i Wuhan/Mats Larsson/

Detta gör också att misstankarna kommer, att covid19 planterats ut i världen för att straffa USA och EU för sanktioner. Nu börjar också länder misstänka detta då det spreds med ljusets hastighet. Det har jag misstänkt länge för inget virus kan spridas så fort överallt. Och då står dom beredda att “hjälpa” Sverige så lömskt det någonsin kan bli. Ruttet är bara förnamnet.

Från hot till verklighet
Påverkansoperationer förekommer också när coronaepidemin utnyttjas, konstaterar Säpo.
– Oroliga tider är ett tillfälle för främmande makt och extremistmiljöerna att bygga på polariseringen och skapa misstro mot både samhället och enskilda företrädare för myndigheter, samt att sprida felaktig information. Det är därför viktigt att vara källkritisk, säger Friberg.

Globaliseringen, digitaliseringen och en internationell politisk oförutsägbarhet utgör ett ökat och mer komplext cyberhot, som kan “få allvarliga konsekvenser för samhällets funktionalitet”, enligt årsrapporten. Friberg anser att hotet mot Sverige är förändrat i grunden. Ett femtontal stater bedriver i dag underrättelseverksamhet mot Sverige enligt Säpo.

Ryssland och Kina är aktivast.
– Gårdagens hotbild är dagens verklighet, säger Friberg.
– För några år sedan sade vi att Kina kunde påverka vår yttrandefrihet. I dag ser vi att de gör det, tillägger han.

Rysk vapenträning
Vad gäller terrorhot konstaterar Säpo att högerextrem ideologi får alltmer spridning. Därför ökar risken att individer inspireras till våldsdåd. Högerextrema dåd ägde rum i bland annat Nya Zeeland, USA, Norge och Tyskland i fjol, konstaterar Säpo.

Ryssland och Kina sprider narrativ om Sverige att vi har skenande kriminalitet, och en demokrati som inte fungerar. Det passar deras syften bra att beskriva Sverige så.

Aftonbladet -Säpo varnar för sårbarhet i coronakrisen

Det här inlägget postades i Boende, Film, TV och Media, Hälsa, Internet, Kriminalitet, Maffia-gängen, Politik, Rättssystem, Terror, Trakasserier/Mobbning/Stalking och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.